Steven ten Have benoemd tot voorzitter RvC Ajax

Steven ten Have benoemd tot voorzitter RvC Ajax

07-06-2011 Steven ten Have is door de ledenraad van de vereniging AFC Ajax voorgedragen tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax.

Samen met vier andere beoogd commissarissen - Paul Romer, Marjan Olfers, Edgar Davids en Johan Cruijff – werd Steven ten Have maandag 6 juni 2011 benoemd door de vereniging AFC Ajax.

Steven ten Have
Ten Have, werkzaam als organisatieadviseur, hoogleraar en commissaris van ABN Amro, is een nog vrijwel onbekende naam in de voetbalwereld.

Ajax
Over zijn eigen rol bij Ajax is Steven ten Have al wel helder: ‘Als voorzitter betekent het dat je veel bezig bent met de organisatie van de RvC en altijd met het oog op het belang van Ajax en het goed dienen van toezicht’.

President-commissaris
‘Wij moeten zorgen voor het stimuleren van de organisatie en waar nodig het disciplineren’, aldus Steven ten Have in een reactie op zijn benoeming als president-commissaris van Ajax.

Verandermanagement
Ten Have, van huis uit expert in verandermanagement, zou daar wel eens de juiste kandidaat voor kunnen zijn bij Ajax. Als je kijkt naar zijn profiel is de beoogd president-commissaris iemand met veel verstand van planning en strategie.

BAVA Ajax
Als alle benoemingen worden goedgekeurd tijdens de eerst volgende Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), vormen de vijf kandidaten samen een geheel nieuwe Raad van Commissarissen van Ajax.

Lees ook:
- CV Steven ten Have
- Steven ten Have beoogd topman Ajax
- CV Paul Romer
- Bestuur AFC Ajax

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook