Steven ten Have en Frederieke Leeflang vertrekken bij ABN Amro

07-11-2018

Steven ten Have en Frederieke Leeflang vertrekken bij ABN Amro

Financieel dienstverlener ABN Amro heeft bekendgemaakt dat Steven ten Have (foto) en Frederieke Leeflang op de algemene aandeelhoudersvergadering in april 2019 hun functies neerleggen.

Steven ten Have is sinds 2010 lid van de raad van commissarissen van ABN Amro en vervulde na het aftreden van Olga Zoutendijk enkele maanden de functie van voorzitter ad interim.
Frederieke Leeflang was sinds 2016 lid van de raad van commissarissen, maar heeft inmiddels andere posities geaccepteerd die dichter bij haar interesses liggen. 

Zij leggen hun functies neer om zo de bank de mogelijkheid te geven leden aan te trekken met meer ervaring in de financiële sector. ABN Amro heeft ook direct aangekondigd voornemens te zijn Michiel Lap en Anna Storåkers te benoemen.

Michiel Lap was van 2004 tot 2014 werkzaam bij Goldman Sachs en heeft daarnaast geruime tijd gewerkt bij onder andere Morgan Stanley en JP Morgan. Sinds 2015 is hij lid van de raad van commissarissen van Arcadis.

Anna Storåkers werkte sinds 2009 bij de Scandinavische bank Nordea, maar kondigde mei dit jaar haar vertrek aan.

Meer over Steven ten Have

RvC Ajax stapt vrijwillig op

RvC Ajax stapt vrijwillig op

De Raad van Commissarissen van Ajax stapt op. Zodra nieuwe commissarissen zijn gevonden, zal de huidige RvC aftreden. Dat heeft de Raad van Commissarissen 9 februari bekend gemaakt.

Toezicht in 2020 volgens Steven ten Have

Toezicht in 2020 volgens Steven ten Have

Steven ten Have, managementconsultant en commissaris bij onder meer ABN Amro en Ajax, geeft zijn visie op het commissariaat in 2020. 'Een commissaris is te allen tijden geestelijk onafhankelijk en moet dienstbaar kunnen zijn.'

Interview met Steven ten Have

Steven ten Have: adviseur Change Management en commissaris ABN Amro

Steven ten Have: adviseur Change Management en commissaris ABN Amro

‘Zorg, onderwijs en ondernemerschap zijn voor mij drie belangrijke aandachtsgebieden', zegt Steven ten Have. Hoewel duurzaamheid niet expliciet in dat rijtje voorkomt, speelt dat in zijn werk (adviseur Change Management) wel een belangrijke rol. ‘Voor mij is dat geen apart onderwerp'.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook