Susi Zijderveld interim-voorzitter rvb Kamer van Koophandel

Susi Zijderveld interim-voorzitter rvb Kamer van Koophandel

31-08-2020 Kamer van Koophandel maakt op 28 augustus 2020 bekend dat Susi Zijderveld per 1 oktober interim-voorzitter van de raad van bestuur wordt. De benoeming is voor de duur van zes maanden.

De ministerraad heeft ingestemd op het voorstel van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat om Susi Zijderveld voor te dragen als interim-voorzitter van de raad van bestuur van KVK. Zijderveld zal per 1 oktober de rol van Claudia Zuiderwijk tijdelijk overnemen, die vanaf dat moment algemeen directeur bij de GVB is. Susi Zijderveld werkte tot mei 2019 als lid van de raad van bestuur van de NS. Daarvoor was zij van 2010 tot 2015 algemeen directeur van het CBR. Zijderveld had het afgelopen jaar een sabbatical. Momenteel is ze commissaris bij NIBC en bestuurslid van het Concertgebouwfonds en het Nationaal Fonds 4 en 5 mei.

De procedure voor de werving en selectie van een vaste nieuwe bestuursvoorzitter van KVK is gestart. Echter zal dit traject enige tijd in beslag nemen. Omdat de raad van bestuur van KVK in de tussentijd slagvaardig wil kunnen opereren, is gekozen voor een interim-voorzitter. Susi Zijderveld zal tot uiterlijk 1 april 2021 aangesteld blijven en zal de gehele portefeuille van Claudia Zuiderwijk per 1 oktober overnemen.

Interview met Susi Zijderveld

Jeroen Dijst, Annette Mosman en Susi Zijderveld over purpose en risico's

Jeroen Dijst, Annette Mosman en Susi Zijderveld over purpose en risico's

14-02-2019 Sturen op maatschappelijke impact met een glasheldere purpose in het achterhoofd vergemakkelijkt strategische keuzes, verbindt én zorgt voor draagvlak, maar behelst ook risico’s. Drie chief risk officers zetten nieuwe afwegingen op de bestuurlijke agenda. ‘Vanuit risicoperspectief is het een spannende oefening.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook