Taco de Groot vertrekt als ceo van Vastned

Taco de Groot vertrekt als ceo van Vastned

02-09-2020 Op 2 september 2020 maakt Vastned bekend dat Taco de Groot aftreedt als chief executive officer van de winkelvastgoedonderneming. De Groot stopt per 1 december 2020.

De raad van commissarissen van Vastned laat weten gezamenlijk met Taco de Groot tot de conclusie te zijn gekomen dat de ceo per 1 december aftreedt. Vastned zal op zoek gaan naar een opvolger. Tot die tijd vervult de huidige cfo van het bedrijf Reinier Walta de rol van ceo ad interim.

In de afgelopen negen jaar heeft Taco de Groot Vastned geleid in de transitie naar een high street vastgoedfonds. De uitbraak van COVID-19 heeft de ontwikkelingen in het retaillandschap, waar Vastned op inspeelt, versneld. Het bedrijf heeft daarom de strategie update naar voren gehaald. Met deze ontwikkelingen komt Vastned in een nieuwe fase, wat het vertrek van De Groot een logische stap maakt. De Groot: ‘We hebben de afgelopen jaren met de uitrol van onze kwaliteitsstrategie weten in te spelen op het veranderende retaillandschap, gekenmerkt door de combinatie van e-commerce en winkelen op premium locaties. Mede ingegeven door de opstelling van een grootaandeelhouder, heb ik het initiatief genomen naar de raad van commissarissen om mijn positie bespreekbaar te maken. Naar mijn overtuiging is dat in het belang van de continuïteit van de onderneming en van al haar stakeholders.’ 

Marc van Gelder, voorzitter van de raad van commissarissen, laat weten dat Taco de Groot Vastned heeft getransformeerd tot een winkelvastgoedfonds met focus op de beste panden in de historische binnensteden van enkele Europese steden. ‘Opererend in een uitdagende retailmarkt, heeft Vastned een sterke performance laten zien, ook gedurende de corona crisis. Taco de Groot heeft hierin een cruciale rol gespeeld. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor’, aldus Van Gelder. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook