Ceo en commissaris B&S Group treden af

Ceo en commissaris B&S Group treden af

20-02-2023 Ceo Tako de Haan en commissaris en grootaandeelhouder Willem Blijdorp leggen met onmiddellijke ingang hun functies neer bij groothandelsbedrijf B&S. Daarbij wordt de publicatie van de jaarcijfers, die gepland stond voor maandag 27 februari, uitgesteld naar een nog onbekende datum.

Volgens B&S spelen er kwesties rond mogelijke belangenverstrengeling die onderzocht moeten worden. Naar voren is gekomen dat het management betrokken zou zijn bij "bepaalde transacties met verbonden partijen." Deze zijn niet in overeenstemming met het beleid van de groothandel en bevat vereiste aanvullende informatie voor de jaarrekening die daardoor nu wordt uitgesteld. Volgens B&S is er nog geen reden aan te nemen dat deze kwesties materiële invloed hebben op de financiële resultaten of de financiële positie van B&S. Wanneer het onderzoek is voltooid worden de cijfers alsnog gepubliceerd.

Aangezien het onderzoek bijna is afgerond, hebben ceo Tako de Haan en vice-voorzitter van de raad van commissarissen Willem Blijdorp in het belang van de onderneming besloten hun functie met onmiddellijke ingang neer te leggen. Tako de Haan zal tijdelijk worden opgevolgd door Bas Schreuder, lid van de raad van bestuur. Bert Tjeenk Willink, die onlangs werd benoemd tot lid van de rvc, zal tijdelijk vicevoorzitter worden en dus commissaris Willem Blijdorp opvolgen.

De raad van commissarissen van B&S Group was net weer op volle sterkte, nadat in december president-commissaris Jan Arie van Barneveld ontslagen werd en Kitty Koelemeijer opstapte.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook