Wijzigingen in leiderschap LeasePlan

Wijzigingen in leiderschap LeasePlan

23-05-2023 Met de acquisitie van LeasePlan door ALD Automotive worden een aantal veranderingen in de raad van bestuur en raad van commissarrissen doorgevoerd.

Begin 2022 werd bekend dat ALD Automotive LeasePlan zou gaan overnemen. Met ingang van 22 mei is LeasePlan officieel onderdeel van ALD Automotive en nu de acquisitie afgerond is, stappen een aantal bestuurders en commissarissen terug. Ook worden nieuwe bestuurders en commissarissen benoemd. 

De volledige raad van bestuur, bestaande uit Tex Gunning, ceo sinds 2016, Toine van Doremalen, cfo sinds 2020, Jochen Sutor, cro sinds 2020, treedt terug. Ook leggen commissarissen Jos Streppel (voorzitter), Stefan Orlowski en Eric-Jan Vink hun functie neer. 

De nieuwe raad van commissarissen zal bestaan uit Tim Albertsen (voorzitter), Odile de Saivre (vicevoorzitter), Hélène Crinquant en huidige leden Steven van Schilfgaarde, Herta von Stiegel en Paul Scholten. 

De raad van bestuur zal bestaan uit de volgende leden: ceo Laurent Saucié, vice-ceo Berno Kleinherenbrink, cfo Marc Dierckx en cro Fred Weenig.

Tex Gunning, ceo van LeasePlan, over de fusie: "Met de fusie van ALD en LeasePlan hebben we een van de meest opwindende mobiliteitsbedrijven ter wereld gecreëerd. Het gefuseerde bedrijf bevindt zich in een uitstekende positie om optimaal te profiteren van de verwachte versnelde groei van duurzame auto-abonnementen en beschikt over de middelen om te transformeren van een analoog bedrijfsmodel naar een digitaal bedrijfsmodel, waarbij digitale diensten worden geleverd tegen digitale kostenniveaus.
De fusie is alleen mogelijk gemaakt door de toewijding en het talent van alle medewerkers van ALD en LeasePlan over de hele wereld, evenals de steun van onze klanten, leveranciers en aandeelhouders. Ik ben erg dankbaar dat ik deel heb mogen uitmaken van dit spannende hoofdstuk in de geschiedenis van LeasePlan en ALD en ik kijk ernaar uit om het gecombineerde bedrijf te zien gedijen en optimaal te zien profiteren van deze unieke fusie."

Jos Streppel, voorzitter van de raad van commissarissen: "LeasePlan is een bijzonder bedrijf en het is ons een groot genoegen geweest om samen met mijn collega's in de raad van commissarissen de afgelopen zes jaar van transformatie, groei en winstgevendheid samen te werken met het management. Op persoonlijke titel was het een voorrecht om de raad van commissarissen van LeasePlan voor te zitten en ik wil mijn collega's bedanken voor hun steun, wijsheid en advies. Ook wil ik de raad van bestuur en het executive committee bedanken voor hun lovenswaardige leiderschap in vaak onzekere en uitdagende tijden, evenals onze huidige aandeelhouders voor zes jaar vertrouwen en samenwerking. LeasePlan bestond onlangs 60 jaar en ik ben ervan overtuigd dat de volgende 60 jaar nog spannender zullen zijn als onderdeel van de gecombineerde onderneming."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook