Theo Bruijninckx alleen nog CEO Ballast Nedam

Theo Bruijninckx alleen nog CEO Ballast Nedam

04-02-2011 Ballast Nedam heeft een nieuwe Raad van Bestuur voorgedragen aan haar aandeelhouders. In deze nieuwe raad zal Theo Bruijninckx alleen nog CEO zijn. Zijn taak als CFO wordt overgedragen aan nieuwkomer in het bestuur Peter van Zwieten.

Naast Theo Bruijninckx en Peter van Zwieten completeert bestuurslid Romeo Mazilia de raad. Mazilia wordt COO van het gehele concern. Hiervoor was Mazilia bestuurslid en Algemeen Directeur van de divisie Ballast Nedam Infra.

De wijzingingen in de Raad van Bestuur van het Nieuwegeinse bedrijf komen voort uit de gewijzigde strategie. Ballast Nedam wil zich verder concentreren op de markt van de integrale contracten. Daarmee wordt de huidige divisiestructuur (Infra en Bouw & Ontwikkeling) los gelaten.

Theo Bruijninckx, voorzitter Raad van Bestuur van Ballast Nedam: “Deze keuze is een logisch antwoord op de toename van integrale projecten waarbij ontwerp, financiering, realisatie en het meerjarig beheren en onderhouden door de opdrachtgever wordt ondergebracht bij één partij. En we verbeteren de operationele aansturing door dichter op de operatie te zitten. Tevens versterken we de corporate governance door de grotere transparantie en een aangepaste taakverdeling binnen de Raad van Bestuur. Het is een stevige stap op weg naar één Ballast Nedam, één integraal werkende onderneming met gebundelde ondersteunende diensten.”

Lees ook
> Theo Bruijninckx CEO Ballast Nedam
> Romeo Mazilia COO Ballast Nedam
> Peter van Zwieten CFO Ballast Nedam
> Bouwsector tevreden over regeerakkoord
> Schultz afgetreden als commissaris Ballast Nedam

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook