Theo van der Raadt nieuwe CEO NDC Mediagroep

Theo van der Raadt nieuwe CEO NDC Mediagroep

01-10-2010 NDC Mediagroep heeft Theo van der Raadt in oktober 2010 voorgedragen als nieuwe topman van de uitgeverij. Hij volgt Bert de Groot op, die na het vertrek van Jan de Roos het bestuurdersschap waarnam.

In 1990 startte Theo van der Raadt zijn loopbaan bij Ahrend als financieel directeur. In de periode 1998 tot 2001 maakte hij een korte carrière switch naar Nutreco, waar hij als CFO aan de slag ging.

Oud-CEO Ahrend
Toch keerde Van der Raadt na Nutreco weer terug naar Ahrend, waar hij van 2001 tot 2005 dienst deed als CEO van het kantoorbenodighedenconcern.

Krantenwereld
Van der Raadt's overstap naar NDC Mediagroep is niet opmerkelijk. Voor zijn periode bij Ahrend werkte hij namelijk ruim 13 jaar voor Elsevier, eerst als concerndirecteur en later CFO.

Age Offringa
Naast Van der Raadt's benoeming, treedt voormalig hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant toe tot de raad van commissarissen bij NDC. Oud-directeur van de Friesland Bank Age Offringa wordt president-commissaris van de uitgeverij.

NCD Mediagroep
NDC|VBK is onder meer bekend van dagbladen als de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. De onderneming ontstond na een fusie in 2005, tussen de Noordelijke dagblad Combinatie en Veen Bosch & Keuning Uitgevers.

Lees ook:
> Biografie Theo van der Raadt
> Biografie Jan de Roos
> Age Offringa treedt af als commissaris bij Nassau
> Rob Meuter benoemd tot president-commissaris Friesland Bank
> Krant de deur uit, internet volstaat
> Telegraaf Media Groep wil Metro overnemen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook