BinckBank koopt Alex van Rabobank

BinckBank koopt Alex van Rabobank

31-10-2007 De internetbroker BinckBank koopt de Nederlandse branchegenoot Alex Beleggersbank van Rabobank. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van 390 miljoen euro in contanten. Dat hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt.

Rabobank en BinckBank voerden al enkele weken exclusieve gesprekken met elkaar over een eventuele overname. Rabobank maakte in maart bekend Alex mogelijk te willen verkopen. Na de overname blijven BinckBank en Alex als afzonderlijke merken voortbestaan.

"We zijn zeer verheugd met deze overname. Dit leidt ertoe dat wij de grootste onafhankelijke internetbank worden in Nederland en in Europa in de topvijf belanden", zei bestuursvoorzitter Thierry Schaap van BinckBank.

BinckBank financiert de overname via de uitgifte van nieuwe aandelen. Het gaat hier om een zogenoemde claimemissie waarvan de opbrengst van 385 miljoen euro is gegarandeerd. De rest wordt betaald uit beschikbare middelen.

BinckBank verwacht de kosten door de fusie met Alex vanaf 2010 met 18 tot 20 miljoen euro te kunnen verlagen. Verder zal er jaarlijks een belastingvoordeel zijn van 10 miljoen euro, aldus BinckBank. Vanaf volgend jaar draagt Alex bij aan de winst per aandeel van BinckBank.

Financieel analist Herman Bots van Theodoor Gilissen noemde de overname 'logisch'. "Het is een mooie prijs. Bovendien zijn de kostenbesparingen na de overname veel hoger dan ik had verwacht." zo meldt hij aan het ANP.

Ook beleggers hadden veel waardering voor de transactie. Op de Amsterdamse beurs ging het aandeel BinckBank met 5,7 procent omhoog naar 14,65 euro.

In februari 2007 had Management Scope een gesprek met bestuursvoorzitter van BinckBank Thierry Schaap, het interview kunt u hier lezen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook