Tjahny Bercx nieuwe directeur HR en cultuur bij NPO

Tjahny Bercx nieuwe directeur HR en cultuur bij NPO

13-06-2024 Met ingang van 1 juli 2024 wordt Tjahny Bercx benoemd als nieuwe directeur HR en cultuur bij de NPO.

Tjahny Bercx was van 2016 tot 2023 chief people & performance officer bij LeasePlan Corporation, tot het werd overgenomen door ALD. Hij heeft ruime ervaring binnen grote organisaties (ING, KLM en LeasePlan) en is zeer begaan met het creëren van een veilige en inclusieve werkomgeving.

Momenteel is hij commissaris bij Achmea, enkele dochterondernemingen van Achmea, ProRail en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Met zijn benoeming als directeur HR krijgt hij ook een formele positie binnen het directieteam. Hiermee geeft de NPO uitvoering aan een van de aanbevelingen van de commissie van Rijn, die pleit voor het verstevigen van de positie en de inbreng van HR in de organisatie.

Voorzitter Frederieke Leeflang: ‘Tjahny Bercx brengt een schat aan ervaring met zich mee. Zijn staat van dienst is indrukwekkend, met name op het gebied van cultuurtransities en leiderschap. Het creëren van een prettige en veilige werkomgeving heeft vanzelfsprekend aandacht en is een prioriteit binnen onze organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat Tjahny als nieuwe directeur HR en cultuur een cruciale rol zal spelen in het bevorderen van een positieve cultuur binnen de NPO en publieke omroep.’

Bercx verheugt zich zeer op zijn nieuwe rol. ‘Het is voor mij bijzonder dat ik een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van de cultuur in deze organisatie. Daarnaast zie ik het als mijn taak om in gezamenlijkheid richting te geven aan de koers van de NPO, met oog voor verbinding en de menselijke maat.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook