Wijzigingen in de raad van bestuur van NN Group

Wijzigingen in de raad van bestuur van NN Group

06-05-2020 NN Group heeft bekendgemaakt dat er per 1 juni 2020 wijzigingen plaatsvinden in de raad van bestuur. Leon van Riet en Bernhard Kaufmann treden toe tot de raad en Tjeerd Bosklopper neemt een nieuwe functie aan.

Waar de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse bedrijven in het verleden één portefeuille was, wordt deze nu opgesplitst in twee portefeuilles. Dit in verband met de recente overname van Vivat Schade en de toegenomen omvang in de Nederlandse markt.
Leon van Riet zal verantwoordelijk worden voor het leven- en pensioenbedrijf en krijgt de functietitel ceo Netherlands life & pensioen. Hij is momenteel nog ceo schade & inkomen Nationale-Nederlanden.
Tjeerd Bosklopper, eerder al actief binnen de raad van bestuur als ceo Netherlands ad interim,wordt als ceo Netherlands non-life, banking & technology verantwoordelijk voor het schadebedrijf, bank, customer & commerce. Daarnaast blijft hij verantwoordelijk voor innovatie, digitale transformatie en IT in Nederland.

Daarnaast treedt Bernhard Kaufmann toe tot de raad van bestuur als nieuwe chief risk officer. Hij was de afgelopen zes jaar chief risk officer bij Munich Re en daarvoor werkzaam in verschillende functies bij Munich Re en Ergo Group.

Naar aanleiding van deze veranderen heeft Michel van Elk, momenteel ceo leven Nationale-Nederlanden, in goed overleg besloten NN Group te verlaten. Hij zal na 35 jaar zijn loopbaan buiten het bedrijf voortzetten.

David Knibbe, ceo van NN Group, zegt over de wijzigingen in de raad van bestuur het volgende: ‘We zijn ervan overtuigd dat met deze benoemingen onze Management Board goed geëquipeerd is om onze organisatie te leiden in deze snelle en voortdurend veranderende omgeving. Met de nieuwe samenstelling blijven we ons concentreren op het waarmaken van onze strategische prioriteiten en het toevoegen van waarde op lange termijn voor onze klanten, collega's, aandeelhouders en voor de samenlevingen waarin we actief zijn.’

Alle drie de benoemingen zijn goedgekeurd door de Nederlandsche Bank.

Interview met Tjeerd Bosklopper

De kansen en risico's bij het gebruik van klantdata

De kansen en risico's bij het gebruik van klantdata

29-09-2021 Welke kansen en risico’s brengen het gebruik en het delen van klantdata met zich mee voor financiële instellingen? En wat zijn de wettelijke en ethische randvoorwaarden om dat überhaupt te mogen doen? Daarover gaat de geanimeerde discussie aan onze rondetafel: ‘Het ligt gevoelig.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook