Tom Heyman

Global Head Business Development bij Pharmaceutical Group van Johnson & Johnson

Tom Heyman

Persoonlijk

Naam: Tom Heyman

Geboortejaar: 1955

Nationaliteit: Belgische en Amerikaanse

Huidige functies Tom Heyman

- heden Global Head Business Development, Pharmaceutical Group van Johnson & Johnson

Loopbaan Tom Heyman

2011 - 2015 Commissaris, Crucell
2008 - Managing Director, Janssen Pharmaceutica
1992 - pment bij Pharmaceutical Group, Johnson & Johnson
2007 - 2009 Hoofd Research & Early Development binnen CNS/IM Business Unit van de Pharmaceuticals Group, Johnson & Johnson
1990 - 1992 Vice-President Corporate Development, Ortho Pharmaceutical Corporation
1982 - 1990 Werkzaam op de juridische afdeling, Janssen Pharmaceutica

Opleiding Tom Heyman

Rechten, Universiteit van Leuven, BelgiŽ
International Law, University of Geneve, Zwitserland, PhD

Overige vermeldingen


Tom Heyman is sinds 1992 Global Head Business Development voor de Pharmaceutical Group van Johnson & Johnson (J & J) en directeur van Janssen Pharmaceutica.

Bij Janssen Pharmaceutica is Heyman verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de langetermijnstrategie van het biotechnologiebedrijf.

In de periode juni 2007 tot juli 2009 was Tom Heyman ook topman van de CNS/IM Research & Early Development (RED) organisatie, onderdeel van J & J.

Heyman, van huis uit jurist, is al ruim 20 jaar werkzaam in de farmaceutische industrie en is betrokken geweest bij de lancering van medicijnen als Duragesic, Levaquin, Aciphex, Velcade, Tapentadol, Xarelto en Reminyl.

Het team van Heyman heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij fusie en overnames van van Johnson & Johnson, zoals Centocor, ALZA Corporation; Tibotec, Transform Pharmaceuticals, 3-Dimensional Pharmaceuticals, Scios, Pfizer Consumer Healthcare; Cougar Biotechnology en Crucell.

De overname op Crucell werd begin 2011 afgerond. Daarna werd Tom Heyman benoemd tot de Raad van Commissarissen van het biotechbedrijf tijdens de BAVA van 8 februari 2011.