Ton Büchner treedt terug bij AkzoNobel

Ton Büchner treedt terug bij AkzoNobel

19-07-2017 Ton Büchner is per direct teruggetreden als ceo van AkzoNobel. Hij legt zijn functie neer in verband met gezondheidsredenen. Hij wordt opgevolgd door Thierry Vanlancker.

Het vertrek van Büchner komt onverwachts, dinsdag diende hij zijn ontslag officieel in. President-commissaris Antony Burgmans geeft aan dat de snelle opvolging te verklaren is doordat de Raad van Commissarissen zich twee keer per jaar buigt over opvolgingsplannen, mochten er bestuursleden wegvallen. 

Thierry Vanlancker zal Büchner gaan opvolgen. Vanlancker werkt sinds 2016 bij AkzoNobel en was tot voor kort verantwoordelijk voor de chemiedivisie binnen het bedrijf. 

Over de benoeming van Vanlancker zegt Antony Burgmans het volgende: "Zijn uitgebreide ervaring in de chemie- en coatingsindustrie geeft hem een unieke visie en ik kijk ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten met hem in zijn nieuwe rol als CEO."

Het vertrek van Büchner noemt hij spijtig. "Hij was een uitstekende leider en heeft AkzoNobel getransformeerd en de basis gelegd voor toekomstige successen."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook