Extra beveiliging voor BP-topman en familie

Datum: 10-06-2010

Extra beveiliging voor BP-topman en familie

Tony Hayward, CEO van BP, krijgt extra beveiliging van de politie. Hayward en zijn familie hebben via de telefoon en post al meerdere bedreigingen ontvangen.

Tony Hayward kwam de afgelopen tijd vaak in het nieuws vanwege omstreden uitspraken. Zo heeft hij gezegd dat hij graag gewoon weer aan het werk zou willen en zijn leven terugwilde. Vooral die laatste opmerking bezorgde hem een waterval aan kritiek. Het ontploffen van het BP-boorplatform in de Golf van Mexico leidde niet alleen tot de grootste milieuramp in de Amerikaanse geschiedenis, het kostte ook elf mensen het leven.

Bescheiden lek
De BP-topman heeft in het begin van het olielek de ernst en de bijkomstige milieuschade erg onderschat. Zo verzekerde hij enkele weken na het ontstaan van het lek dat de gevolgen ‘zeer, zeer bescheiden' zouden zijn en dat de hoeveelheid olie niks is in vergelijking met de hoeveelheid water. Bovendien vinden gedupeerden dat BP er te lang over doet om compensatiebetalingen uit te keren.
Excuses
Tony Hayward heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. ‘Ik was ontsteld toen ik mijn eigen woorden teruglas. (...)‘Ik bied mijn excuses aan, vooral aan de familie van de elf mannen die hun leven verloren bij dit tragische ongeval.' Ondanks zijn verontschuldigingen krijgen de BP-CEO en zijn familie toch extra politiebeveiliging.

Lees ook:
> Biografie Tony Hayward
> Shell legt exploratieboringen stil aan de Golf van Mexico
> BP boekt eerste verlies sinds 7 jaar door daling olieprijs
> Shell moet pijplijn sluiten
> SBM Offshore ziet winst groeien