Ulrich Schumacher

Ulrich Schumacher

Chairman of the Executive Board & CEO bij Zumtobel Group


Personalia

Naam: Ulrich Schumacher

Geboortejaar: 1958

Nationaliteit: Duitse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op Contact

Huidige functies Ulrich Schumacher

  • 2013 - heden Chairman of the Executive Board & CEO, Zumtobel Group
  • 2008 - heden Commissaris, ASM International

Loopbaan Ulrich Schumacher

  • 2007 - 2010 CEO, Grace Semicontuctor Manufacturing Corporation, Shanghai
  • 2005 - 2007 Partner, Francisco Partners
  • 1999 - 2004 CEO, Infineon Technologies
  • 1996 - 1999 CEO en President, Siemens Semiconductor Group
  • 1986 - 1996 Werkzaam in diverse management functies, Siemens

Opleiding Ulrich Schumacher

  • Electrical Engineering, Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule Aachen (RWTH)
  • Business Administration, Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule Aachen (RWTH)

Overige vermeldingen

Ulrich Schumacher is momenteel lid van de Raad van Commissarissen bij ASM International (ASMI). Hij trad in 2008 toe tot het commissariaat van de leverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. Zijn termijn loopt tot 2012.

GSMC
Van 15 september 2007 tot september 2010 was Ulrich Schumacher werkzaam als President en CEO van Grace Semiconductor Manufacturing Corporation (GSMC) te Shanghai, China.

GSMC, waar Schumacher ook deel uit maakte van de Raad van Bestuur, is een semicoductor bedrijf met een sterke focus op geavanceerde technologie, waaronder non-volatile memory.

Fransisco Partners
Voor Grace Semiconductor was Schumacher in dienst als Operating Partner bij Francisco Partners, een private equity bedrijf in San Fransisco (VS) dat gespecialiseerd is in high technology investments. Toen hij in 2007 overstapte naar GSMC, bleef Schumacher als adviseur verbonden aan Fransisco Partners.

Siemens
Een groot deel van zijn carrière, zo'n 18 jaar, heeft Ulrich Schumacher gewerkt bij Siemens. Laatstelijk als President en CEO van de Semiconductor Groep (sinds 1996) en als lid van de Raad van Bestuur (sinds 1998).

Na zijn PhD Business Administration aan de Universiteit van Aken (WRTH) ging Schumacher aan de slag bij Siemens AG in München. Daar bekleedde hij diverse management posities in manufacturing, engineering en marketing.

Twee jaar later werd hij assistent van de CEO en gaf Schumacher leiding aan de afdeling Strategic Planning en Alliances bij Siemens. De ingenieur werd in 1991 general manager van Memory, Chipcard IC en Multimedia producten bij Siemens.

Daarna gaf Schumacher leiding aan de spin-off van de Siemens Semiconductor Group, dat in 2000 onder de naam Infineon Technologies verder ging.

Met Ulrich Schumacher aan het hoofd, groeide Infineon Technologies significant: van de 19de naar de 4de grootste semiconductor organisatie ter wereld. Ook behoorde Infineon Technologies gedurende een aantal jaren tot één van de snelst groeiende semiconductor bedrijven in de top 20 wereldwijd.

Trivia

Dr. Schumacher is geboren in Bergisch Gladbach, Duitsland.

facebook