Victor Muller opgelucht over Chinese redding Saab

Datum: 28-10-2011

Victor Muller opgelucht over Chinese redding Saab

Victor Muller, CEO van Saab-moeder Swedish Automobile, is opgelucht dat de Zweedse autofabrikant is gered door de Chinese autobedrijven Youngman en Pang Da.

Dat zei de Topman Victor Muller in een toelichting op de verkoop van Saab aan de Chinese partijen. Zoals nu is afgesproken krijgen Youngman en Pang Da 100 procent van de aandelen van Saab in handen.

Victor Muller
‘Ik ben blij dat er een einde komt aan de onzekerheid’, zo meldde Muller. ‘Onze missie was om Saab te redden en dat is gelukt. Het is alleen niet zo gelopen als we hadden gewenst.’

Overname Saab
Met een overnamesom van 100 miljoen euro voor het Zweedse automerk, prijst de topman van Swedish Automobile zich niet gelukkig.

Verlies
‘We hebben Saab overgenomen voor 52 miljoen euro, echter er is in de tussentijd veel geld in Saab gestoken’. Volgens schattingen van Muller komt het verlies neer op circa 70 miljoen.
Principeovereenkomst
De drie partijen hebben principeovereenkomst getekend. Toezichthouders en belanghebbenden, zoals General Motors en de Europese Investeringsbank, moeten nog hun goedkeuring verlenen.

Lees ook:
> CV Victor Muller, CEO Swedish Automobile
> Saab topman Victor Muller wijst overnamebod af
> Victor Muller: Saab is nu beschermd
> Victor Muller laatst overgebleven bestuurder Saab
> Saab eigenaar Victor Muller: een overlevingskunstenaar