ASML kondigt wijzigingen in raad van commissarissen aan

ASML kondigt wijzigingen in raad van commissarissen aan

22-01-2020 Het Nederlandse hightechbedrijf ASML kondigt een verschuiving aan in de raad van commissarissen. Tijdens de algemene vergadering voor aandeelhouders, die op 22 april plaatsvindt, zal Wolfgang Ziebart zijn functie als commissaris neerleggen. Na zijn lidmaatschap van ruim tien jaar, kondigt hij aan met pensioen te gaan.

Naast de aankondiging dat Wolfgang Ziebart met pensioen gaat, zullen er twee nieuwe leden voorgesteld worden voor toetreding tot de raad van commissarissen: Warren East en Mark Durcan. Warren East startte zijn loopbaan bij Texas Instruments Ltd in 1985 en trad in 1994 toe tot ARM Holdings waar hij verschillende managementfuncties bekleedde, waaronder die van ceo van 2001 tot en met 2013. Sinds 2015 is hij ceo van Rolls-Royce Group Plc. Mark Durcan is huidig non-executive director bij Advanced Micro Devices. Voorheen bekleedde hij de functie van ceo bij Micron Technology, waar hij sinds 1984 werkzaam was.

Daarnaast laat de raad van commissarissen van ASML weten Annet Aris tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders voor te dragen voor herbenoeming. Sinds 2015 is Annet Aris lid en haar herbenoeming is voorgesteld door de ondernemingsraad van het bedrijf.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook