Van Walt Meijer opgestapt bij Friesland Foods

Van Walt Meijer opgestapt bij Friesland Foods

22-10-2008 Willem van Walt Meijer, directeur van de kaasdivisie van coöperatie Friesland Foods, is per direct opgestapt. Aanleiding vormt een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Eerder was Van Walt Meijer een jaar bestuursvoorzitter van The Greenery. Ook daar stapte hij voortijdig op. In 2005 vertrok hij vanwege verschil van inzicht over de te volgen koers van de afzetorganisatie.

Dit bericht Het Financieele Dagblad woensdag.

Over de reden van zijn vertrek wil een woordvoerder van Friesland Foods geen verdere mededelingen doen. De kaasdivisie is in omzet en aantal werknemers de grootste van Friesland Foods in Nederland. Het bekendste kaasmerk van het concern is Frico.

Visie 2015
In de eerste zes maanden van 2008 stond de marge van de kaasactiviteiten flink onder druk. In het strategisch plan Visie 2015 werd een wereldwijde vernieuwing van de uitstraling van het merk Frico afgesproken. Ook moet de samenwerking binnen Friesland Foods Cheese verbeteren.

Al na 9 maanden opgestapt bij The Greenery
Willem van Walt Meijer maakte in 2004 de opvallende overstap van Unilever, waar hij twintig jaar had gewerkt, naar het coöperatief georganiseerde The Greenery, het grootste Nederlandse handelsbedrijf in groente en fuit. Al na negen maanden stapte hij op als directievoorzitter. Reden was een fikse ruzie met de andere bestuursleden over de nieuwe strategie van de groenteveiling.

Prijzenslag supermarkten
Om sterker te staan tegenover de supermarkten, wilde Willem van Walt Meijer The Greenery ingrijpend reorganiseren en de telers integreren in het bedrijf. Dat bleek hard nodig, omdat mede door de prijzenslag in supermarkten de omzet flink daalde. Bij de uitvoering van de nieuwe strategie kwam de oud-Unilevermanager echter in aanvaring met commercieel directeur en oudgediende Kees de Wit.

Van Walt Meijer blijkt al per 13 oktober 2008 te zijn opgestapt bij Friesland Foods, maar zijn vertrek werd pas onlangs bekend gemaakt via het ledenblad van het concern.

Lees ook:
> Biografie Willem van Walt Meijer
> Verkeerde focus
> CEO Bert Roetert neemt afscheid van Schuitema
> Bestuurders FrieslandCampina

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook