Wouter Bos: KPMG en Plexus bundelen krachten

Wouter Bos: KPMG en Plexus bundelen krachten

21-06-2011 KPMG neemt het Nederlandse zorgadviesbureau Plexus over. Dat meldt het advies- en accountantskantoor dinsdag 21 juni 2011.

Plexus zal per 1 oktober van dit jaar geïntegreerd worden in KPMG Health, de zorgtak waaraan voormalig minister van Financiën Wouter Bos leiding geeft.

KPMG Plexus
Met de overname op Plexus laat KPMG partner Wouter Bos voor het eerst duidelijk zijn ambities zien bij zijn nieuwe werkgever.

Wouter Bos
‘Wij komen steeds meer partijen in de zorg tegen met problemen’, aldus Bos in een reactie op de acquisitie. ‘Met alleen maar kennis van kosten en IT of alleen kennis van zorginhoud en kwaliteit kom je er niet.’

Krachten bundelen
KPMG, dat vooral gespecialiseerd in financiële en IT-vraagstukken, en Plexus, dat veel kennis heeft van zorginhoudelijke onderwerpen, willen de krachten gaan bundelen.

Zorgorganisaties
Wouter Bos refereert daarbij naar de grote veranderingen in de zorg. Namelijk, zorgorganisaties worden geacht zich meer te specialiseren in bepaalde behandelingen en ook voor andere behandelingen een samenwerking aan te gaan met andere ziekenhuizen.

Adviesopdrachten
Met een geïntegreerd aanbod aan producten en diensten denken KPMG Health en Plexus grotere en complexere adviesopdrachten in de zorg beter aan te kunnen.

Aandelen Plexus
De aandelen van Plexus worden begin oktober formeel overgedragen aan KPMG. Het concern, met circa 65 consultants, blijft voorlopig gevestigd in Breukelen.

Lees ook:
> CV Wouter Bos, partner KPMG
> KPMG verwelkomt Wouter Bos als nieuwe partner
> Biografie Klaas Wagenaar, partner KPMG
> Overnamemarkt trekt weer aan

> Raad van bestuur KPMG

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook