Wouter Bos stapt over van KPMG naar VUmc

Wouter Bos stapt over van KPMG naar VUmc

21-06-2013 Wouter Bos zal op 19 augustus aanstaande beginnen als voorzitter van de Raad van Bestuur van VUmc. Zijn huidige functie bij KPMG komt daarmee tot een eind.

Wouter Bos maakt de overstap van KPMG naar VUmc 25 jaar nadat hij het ziekenhuis verruilde voor een andere baan. Bos zegt zelf over zijn overstap: 'Bij KPMG heb ik mijn Haagse verleden als oud-minister en oud-partijleider achter mij kunnen laten en een nieuw profiel in de zorg opgebouwd. Bij VUmc krijg ik de kans het veld in te gaan en eindverantwoording te dragen.'

De benoeming van Bos gaat in op 19 augustus 2013.

Naast Bos is ook Chris Polman benoemd als lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Polman is al sinds 1986 verbonden aan het VUmc en sinds 2011 hoofd van de afdeling neurologie.

Het bestuur van VUmc zal vanaf 19 augustus bestaan uit Wouter Bos, Chris Polman en Wim Stalman. Met hun aantreden komt er een einde aan de interimperiode van Fred Plukker en Frans Corstens.

Cees Veerman, voorzitter van de Raad van Toezicht is ingenomen met de benoemingen: 'De opgave waar VUmc intern en extern voor staat, vraagt een team van bestuurders dat enerzijds de organisatie weet te inspireren en anderzijds een duidelijke koers weet uit te zetten en die intern weet te verbinden.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook