KPMG verwelkomt Wouter Bos als nieuwe partner

KPMG verwelkomt Wouter Bos als nieuwe partner

27-09-2010 Voormalig minister van Financiën Wouter Bos gaat per 1 oktober 2010 aan de slag als partner bij KPMG. Dat meldt het accountantskantoor vandaag in een persbericht.

Wouter Bos wordt adviseur van de Publieke Sector en Gezondheidszorg bij de accountants organisatie. Daarnaast zal hij ook als raadgever betrokken zijn bij het onderdeel van KPMG dat de financiële sector adviseert.

Vierdaagse werkweek

In maart van dit jaar stapte Bos op als politiek leider van de PvdA om meer tijd vrij te maken voor zijn jonge gezin. Hij zal daarom vier dagen gaan werken bij KPMG.
Twee werelden vereenigen
Zelf ziet Bos zijn nieuwe functie bij KPMG als een mogelijkheid om te opereren op het snijvlak van de publieke sector en het bedrijfsleven. 'Ik heb altijd met veel plezier in zowel de private als in de publieke sector gewerkt en in deze baan komen beide werelden samen', aldus Bos in een toelichting.

Overheid en bedrijfsleven
De gezondheidssector zal de komende jaren onder druk zal komen te staan. Vergrijzing en technologie gaan invloed krijgen op zorgvraag en -aanbod, meldt Bos. Volgens de socialist geldt hier dat de overheid en het bedrijfsleven elkaar nodig hebben. 'Ik draag daar graag vanuit mijn nieuwe rol aan bij,' zegt Bos.

Topman Herman Dijhuizen
KPMG-bestuursvoozitter Herman Dijkhuizen zegt ‘heel verheugd' te zijn met de komst van Bos. Volgens Dijkhuizen zal Bos zijn gerichte politieke en maatschappelijke antenne KPMG helpen om, daar waar nodig is, een kritische spiegel voor te houden.

Lees ook:
> Biografie Herman Dijkhuizen
> Biografie Wouter Bos
> Wouter Bos geeft 15 procent rendement op investering ING
> ING splitst bank- en verzekeringsactiviteiten
> Biografie Jan Hommen

> Bestuur KPMG

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook