Zecco na E-Trade op verkenningstocht in Nederland

Zecco na E-Trade op verkenningstocht in Nederland

28-06-2007 Het Amerikaanse E-Trade Financial is de nieuwe online broker in de Nederlandse markt. Maar het in Amerika gevestigde Zecco gaat ze achterna om in Nederland gratis internetbeleggen aan te bieden. Jeroen Veth, oprichter en CEO, zegt slechts aan de rente opbrengsten te verdienen. Binck en Alex kunnen hun borst nat maken.

E-Trade gaat zich allereerst richten op de belegger in Amerikaanse aandelen, maar zal later ook de Europese aandelen, waaronder de Nederlandse, gaan aanbieden. Wereldwijd heeft E-Trade minstens 4 miljoen beleggers, waarvan ongeveer duizend in Nederland. Het haalt haar inkomsten naast rente opbrengsten, ook uit het aanbieden van klassieke bankproducten, zoals hypotheken en creditcardservices. In een interview met Management Scope april dit jaar, sprak Jeroen Veth van Zecco nog zijn ontzag uit voor een grote partij als E-Trade. De Nederlandse beleggingsmarkt staat dus nog wat te wachten. Lees hier het interview met Jeroen Veth, CEO Zecco

Onlangs is Zecco door Sproutuitgeroepen tot een van de vijftig grootste uitdagers van Nederland. De lijst bestaat uit vijftig bedrijven waar we de komende jaren nog veel van gaan horen. Ondernemers die zich kenmerken door lef, visie en innovatievermogen. In een kleine markt als Nederland zijn deze eigenschappen hard nodig.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook