Shell benoemt Zoë Yujnovich als nieuw lid van het executive committee

Shell benoemt Zoë Yujnovich als nieuw lid van het executive committee

15-10-2021 Shell heeft op 15 oktober 2021 Zoë Yujnovich benoemd tot upstream director en lid van het executive committee. Ze neemt hiermee de rol over van Wael Sawan die de nieuwe Integrated Gas and Renewable Energy Solutions Director wordt. Sawan neemt hiermee de rol van Maarten Wetselaar over. De benoemingen van Yujnovich en Sawan gaan in op 25 oktober 2021.

Zoë Yujnovich is momenteel executive vice-president, conventional oil & gas bij Shell en sinds 2017 chairman Shell Australia. Yujnovich heeft haar studie engineering behaald aan de University of Western Australia en een master in business administration aan de University of Utah. Ze begon haar carrière bij Rio Tinto, waar ze van 2000 tot 2010 managementfuncties bekleedde in Australië, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Voordat ze in 2014 in dienst trad bij Shell, Canada, was ze president en ceo van Iron ore company of Canada.

Ben van Beurden, ceo van Shell vertelt over de wijzigingen in het executive committee: ‘ Zoë Yujnovich en Wael Sawan zijn beide sterke, gefocuste leiders, die veel energie en commerciële expertise zullen brengen in hun nieuwe rollen.’ Over het vertrek van Maarten Wetselaar als lid van het executive committee zegt hij: ‘Ik ben Maarten Wetselaar ook enorm dankbaar voor zijn uitstekende bijdrage aan Shell en onze klanten. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe rol.’

Wael Sawan trad in dienst bij Shell in juli 2019 als Upstream Director en lid van het executive committee. Sawan neemt de rol van Integrated Gas and Renewable Energy Solutions Director over van Maarten Wetselaar. Wetselaar treedt per 1 januari 2022 in dienst bij Cepsa als ceo.

Zowel Sawan als Yujnovich zullen in Nederland gesvestigd blijven.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook