Amsterdam Commodities N.V.

  • Beurscode: ACOMO (Smallcap)
  • Hoofdkantoor Acomo: WTC, Beursplein 37, 10th floor, 3001 DD Rotterdam
  • Acomo staat voor Amsterdam Commodities, een internationale groep bedrijven, actief in handel en distributie van agrarische voedingsproducten
  • In 2013 waren ruim 500 medewerkers in dienst bij Acomo
  • In 2011 overleed de grondlegger van het huidige Acomo, Dov Gottesman
  • Omzet Acomo 2013 584,4 miljoen. Nettowinst Acomo 2013 27,4 miljoen
  • Omzet Acomo 2012 593,1 miljoen. Nettowinst Acomo 2012 27,0 miljoen

Over Acomo

Amsterdam Commodities N.V (Acomo) is een internationale groep bedrijven, actief in de handel en distributie van agrarische producten. Hieronder vallen Catz International B.V. (kruiden, noten en gedroogd fruit), TEFCO en Snick EuroIngredients (ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie), Van Rees Group (thee), Red River Commodities Inc. (eetbare zaden), SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH (eetbare zaden en noten) en King Nuts (noten en rijstcrackers). De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.

Organisatiestructuur Acomo

Acomo bestaat uit een two-tier board: een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. Het derde orgaan is een algemene vergadering van aandeelhouders. Acomo kent een aantal dochterondernemingen die wereldwijd actief zijn in de handel en distributie van voedingsgrondstoffen en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. De vennootschap is de financiële holding; de voornaamste taken van de vennootschap zijn het beheer van de belangen van de dochteronderneming, de controle op en de beheersing van (handels)risico's, financiering, etc.

De dochterondernemingen voeren de handelsactiviteiten van de groep uit op eigen naam en voor eigen risico; zij opereren autonoom onder hun eigen management en financiële controle. Elke dochteronderneming staat onder toezicht van een eigen Raad van Commissarissen.