Amsterdam Commodities N.V.

Hier vindt u informatie over Amsterdam Commodities N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: ACOMO (Smallcap)
  • Hoofdkantoor Acomo: WTC, Beursplein 37, 10th floor, 3001 DD Rotterdam
  • Acomo staat voor Amsterdam Commodities, een internationale groep bedrijven, actief in handel en distributie van agrarische voedingsproducten
  • In 2011 overleed de grondlegger van het huidige Acomo, Dov Gottesman

Over Amsterdam Commodities N.V.

Amsterdam Commodities N.V (Acomo) is een internationale groep bedrijven, actief in de handel en distributie van agrarische producten. Hieronder vallen Catz International B.V. (kruiden, noten en gedroogd fruit), TEFCO en Snick EuroIngredients (ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie), Van Rees Group (thee), Red River Commodities Inc. (eetbare zaden), SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH (eetbare zaden en noten) en King Nuts (noten en rijstcrackers). De aandelen Acomo noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam sinds 1908.

Organisatiestructuur Acomo

Acomo bestaat uit een one-tier board. Het tweede orgaan is een algemene vergadering van aandeelhouders. Acomo kent een aantal dochterondernemingen die wereldwijd actief zijn in de handel en distributie van voedingsgrondstoffen en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. De vennootschap is de financiële holding; de voornaamste taken van de vennootschap zijn het beheer van de belangen van de dochteronderneming, de controle op en de beheersing van (handels)risico's, financiering, etc.

De dochterondernemingen voeren de handelsactiviteiten van de groep uit op eigen naam en voor eigen risico; zij opereren autonoom onder hun eigen management en financiële controle. Elke dochteronderneming staat onder toezicht van een eigen Raad van Commissarissen.

Bestuurders in het nieuws

facebook