Action Nederland B.V.

Hier vindt u informatie over Action Nederland B.V. en zijn functionarissen.

  • Oprichting: 1993
  • Werknemers: 35.000 (2016)
  • Omzet: 2,68 miljard euro (2016)

Over Action

Action is een winkelketen met meer dan 500 vestigingen. Van oorsprong is Action Nederlands, ondertussen zijn er ook vestigingen in België, Duitsland en Frankrijk. Action is een winkelketen die voornamelijk opereert in het lage-prijsassortiment. Het assortiment wisselt veel en ze bieden zowel non-food als food producten. Slechts 1/3 van het assortiment is vast. 


In 1993 opende de eerste Action in Enkhuizen.  Dit was een klein winkeltje geopend door Gerard Deen en Rob Wagemaker. In dit jaar opende er zich meerdere vestigingen in Noord-Holland. In 2002 had Action al 94 winkels. Vanaf 2005 is er een vestiging in Vlaanderen, in 2009 werd het eerste filiaal in Duitsland geopend. 


Action kwam in 2011 in handen van 3i. Deze hebben na de overname 275 miljoen euro geïnvesteerd in Action.

Interviews Action

Sander van der Laan (Action): 'Duurzaamheid hoeft niet duur te zijn'

Sander van der Laan (Action): 'Duurzaamheid hoeft niet duur te zijn'

Elke week kopen zo’n tien miljoen mensen iets in een van de Europese winkels van retailketen Action. Dat bereik brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Action-topman Sander van der Laan wil graag beter communiceren over de duurzame inspanningen van het concern. ‘Ik wil niet de baas zijn van een bedrijf dat slechte producten verkoopt.’

Meer Interviews Action

Bestuurders in het nieuws

facebook