Action Nederland B.V.

Hier vindt u informatie over Action Nederland B.V. en zijn functionarissen.

  • Oprichting: 1993
  • Werknemers: 35.000 (2016)
  • Omzet: 2,68 miljard euro (2016)

Over Action

Action is een winkelketen met meer dan 500 vestigingen. Van oorsprong is Action Nederlands, ondertussen zijn er ook vestigingen in België, Duitsland en Frankrijk. Action is een winkelketen die voornamelijk opereert in het lage-prijsassortiment. Het assortiment wisselt veel en ze bieden zowel non-food als food producten. Slechts 1/3 van het assortiment is vast. 


In 1993 opende de eerste Action in Enkhuizen.  Dit was een klein winkeltje geopend door Gerard Deen en Rob Wagemaker. In dit jaar opende er zich meerdere vestigingen in Noord-Holland. In 2002 had Action al 94 winkels. Vanaf 2005 is er een vestiging in Vlaanderen, in 2009 werd het eerste filiaal in Duitsland geopend. 


Action kwam in 2011 in handen van 3i. Deze hebben na de overname 275 miljoen euro geïnvesteerd in Action.

Interviews Action

Company secretaries Ingrid Ernst-Wind, Thomas Lampe en Rob Wesseling over het formaliseren van hun rol

Company secretaries Ingrid Ernst-Wind, Thomas Lampe en Rob Wesseling over het formaliseren van hun rol

De company secretary is geëvolueerd tot meedenkende alleskunner met oog voor strategie en goveranance. De rol heeft nadere invulling nodig, maar tot overeenstemming komen is geen sinecure, blijkt uit een gesprek met drie company secretaries: ‘Deze functie is zó gebaseerd op samenwerking en vertrouwen, dat ik me afvraag hoe je dat kunt vastleggen.’

Meer Interviews Action

Bestuurders in het nieuws

facebook