BinckBank N.V.

  • Beurscode: BINCK (Smallcap)
  • Hoofdkantoor BinckBank: Barbara Strozzilaan 310, 1083 HN AMSTERDAM
  • BinckBank is in 2000 opgericht en ontving in 2003 de bankstatus
  • BinckBank heeft in 2010 8,9 miljoen transacties verwerkt voor 433.000 rekeninghouders
  • BinckBank heeft 565 medewerkers (FTE) in dienst
  • Inkomen BinckBank 2011 183,58 miljoen. Winst BinckBank 2011 34,09 miljoen
  • Inkomen BinckBank 2010 184,85 miljoen. Winst BinckBank 2010 44,15 miljoen

Over BinckBank

BinckBank biedt diensten aan online beleggers, opgesplitst in twee business units:

-         Retail: voor onafhankelijke particuliere beleggers worden diensten geleverd onder de namen Binck en Alex. Het Bicklabel wordt gebruikt in Nederland, België en Frankrijk. BinckBank biedt onafhankelijke investeerders onder meer real-time streaming van de prijzen en nieuws, een orderportefeuille, advies en analyse. Particulieren die kiezen voor Alex krijgen toegang tot een investeringsprogramma site, een online spaarrekening en vermogensbeheer.

-         Professional Services: BinckBank bedient ook professionele klanten als vermogensbeheerders, banken en verzekeraars. Zij kunnen via BinckBank de hele effectentransactie en de bank-administratieve processen uitvoeren.

BinckBank biedt professionele klanten hoogwaardige infrastructuur voor de voltooiing van effectentransacties tegen een lage kostprijs. Het streven is om dit ook te ontsluiten voor particuliere gebruikers.

Na de start in 2000 zijn er een aantal overnames geweest. Zo is in 2006 de Belgische markt benaderd en Alex in 2008 onderdeel geworden van BinckBank. In 2010 startten Delta Lloyd en BinckBank een joined venture ten behoeve van een groep pensioenregelingen.

 

Organisatiestructuur BinckBank NV

BinckBank NV heeft een two-tier bedrijfsstructuur. De onafhankelijke raad van commissarissen houdt toezicht op de raad van bestuur, die op zijn beurt verantwoordelijk is voor het dagelijks bestuur van de onderneming. Beide raden zorgen dat strategie, beleid en middelen zodanig worden ingezet dat de zakelijke doelen worden bereikt. De raad van bestuur wordt voorgezeten door CEO Koen Beentjes. De Raad van Commissarissen heeft Kees Scholtes als voorzitter.

White collars working blue

Van knelpunt in uw operationeel proces naar meetbaar en blijvend resultaat? Kijk hoe First Consulting dit samen met uw medewerkers aanpakt. >> Bekijk filmpje

Overige managers BinckBank