Blokker Holding B.V.

Hier vindt u informatie over Blokker Holding B.V. en zijn functionarissen.

  • Hoofdkantoor Blokker Holding: Van der Madeweg 13 - 15, 1099 BS Amsterdam
  • Op 5 juli 2011 overleed Jaap Blokker
  • Blokker Holding is met 4 winkelformules actief in 6 landen
  • Blokker heeft in circa 950 winkels en ruim 8.500 medewerkers

Over Blokker Holding

Op 25 april 1896 werd in Hoorn door Jacob Blokker en zijn vrouw "De goedkope IJzer- en Houtwinkel" geopend. De zaak werd al spoedig te klein en een snelle uitbreiding volgde. In de jaren dertig openden onder de naam Gebroeders Blokker winkels in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Hiermee was het fundament gelegd voor het huidige Blokker. Onder de derde generatie groeide Blokker uit tot een landelijke winkelketen.

 

Onder Blokker Holding vallen - naast Blokker - nog een aantal andere winkelformules, zijnde Maxi Toys, Marskramer en Big Bazar. Met in totaal 4 winkelformules richt Blokker Holding zich voornamelijk op de verkoop van huishoudelijke artikelen en speelgoed.

 

Op 5 juli 2011 overleed Jaap Blokker (geboren in 1942). Onder zijn leiderschap groeide het familiebedrijf uit tot een internationaal concern met veertien formules in twaalf landen, bijna 2.900 vestigingen en 25.000 medewerkers. Blokker heeft ruim 35 jaar door zijn grootvader opgerichte familiebedrijf geleid.

 

Organisatiestructuur Blokker Holding

Blokker Holding bestaat uit een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen.

 

Na de dood van Jaap Blokker heeft Ronald Palmer het stokje overgenomen. Palmer is de neef van Jaap Blokker. Jaap Blokker besloot om zowel binnen zijn familie als onder de winkelketens die hij overnam een bestuur te creëren. Zo leidde Peter Brussel jarenlang elektronicaketen BCC. De vader van Thomas Smit verkocht zijn speelgoedwinkelketen (Bart Smit) aan Blokker. Ad van der Horst en Albert Blokker (broer van Jaap Blokker) zaten al langer in het bestuur van Blokker Holding.

Interviews Blokker Holding

Terugblik: Jaap Blokker een bescheiden megawinkelier

Terugblik: Jaap Blokker een bescheiden megawinkelier

Een jaar geleden overleed Jaap Blokker, een bescheiden megawinkelier die zijn jaarverslagen gebruikte om messcherpe kritiek te leveren op de samenleving.

Meer Interviews Blokker Holding

Bestuurders in het nieuws

facebook