CSU

Hier vindt u informatie over CSU en zijn functionarissen.

  • Opgericht in 1968
  • 12.000 werklocaties [2019]
  • 15.694 werknemers [2019]
  • Netto omzet: €410.600.000 [2019]

Over CSU

Over CSU
CSU is een Nederlands bedrijf, gericht op de Nederlandse dienstensector. Deze diensten richten zich voornamelijk op schoonmaak en gelieerde markten voor business-to-business. Het bedrijf werd in 1968 opgericht als schoonmaakbedrijf genaamd Cleaning Services Uden door de Udense glazenwasser Cor van der Heijden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 15.000 werknemers. CSU heeft vestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Houten en Maastricht.
Organisatiestructuur CSU
De familie Van der Heijden is nog steeds betrokken bij het bedrijf, sinds 2005 heeft de familie tweederde deel van het bedrijf in handen. Hoewel het dus nog steeds een familiebedrijf is, neemt de familie niet deel in de directie of de raad van commissarissen van CSU. Het is uniek dat in een familiebedrijf de familie met een dergelijk belang toch op een relatief grote afstand tot de onderneming staat.
Een groep van meer dan 100 managers en directieleden bezit sinds 2005 samen een derde deel van de aandelen van het bedrijf. Deze brede en unieke participatie zorgt voor groot commitment van CSU’s management en borgt voor langere tijd de zelfstandigheid en de bestaande cultuur en identiteit van CSU.

Interviews CSU

John van Hoof (CSU): 'Wat wij doen is het ultieme mensenwerk'

John van Hoof (CSU): 'Wat wij doen is het ultieme mensenwerk'

In de schoonmaakbranche was de stofzuiger lange tijd de grootste innovatie, samen met het microvezeldoekje. CSU-ceo John van Hoof kon er niet over uit en moderniseerde de onderneming, zodat schoonmakers nu op basis van data werken. Zijn vooruitstrevendheid levert het schoomaakconcern de Koning Willem I Prijs op. ‘Er was veel weerstand, zowel intern als extern.’

Meer Interviews CSU

Bestuurders in het nieuws

facebook