RBS Holdings N.V.

Hier vindt u informatie over RBS Holdings N.V. en zijn functionarissen.

  • Adres hoofdkantoor RBS Nederland: Gustav Mahlerlaan 10, 1100 AX Amsterdam
  • De Royal Bank of Scotland Plc is opgericht op 25 maart 1968
  • De Royal Bank of Scotland is sinds 10 juli 1968 aan de Londense beurs genoteerd

Over RBS Holdings N.V.

RBS Holdings NV is onderdeel van de Royal bank of Scotland Group plc (RBS). RBS is opgericht op 25 maart 1968 en is een houdstermaatschappij van een wereldwijde bank- en financiële dienstengroep. Het bedrijf is actief in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en internationaal door middel van haar twee belangrijkste dochterondernemingen: De Royal Bank of Scotland plc (de Royal Bank) en National Westminster Bank Plc (NatWest). In de Verenigde Staten, is de dochteronderneming Citizens Financial Group, Inc een commerciële bankorganisatie. RBS N.V. behartigt de belangen van de in 2007 geacquireerde ABN Amro relaties.

Het bedrijf bied financiële dienstverlening aan grootzakelijke ondernemingen, stichtingen, financiële instellingen, verenigingen en publieke sector. Wereldwijd biedt het vennootschap een schaal van producten en diensten aan particuliere en commerciële bedrijven en institutionele klanten in meer dan 50 landen.  

De organisatie structuur van de Royal Bank of Scotland is gebaseerd op sector focus. Hierdoor kunnen zij hun expertise over dienstverlening en industrieën op lokaal en internationaal niveau inzetten.  

Vanuit Amsterdam en Rotterdam zijn de globale corporate sector en adviseur teams als volgt ingedeeld: 

- Telecoms, Media, Technology
- Industrials & Manufacturing
- Energy & Resources
- Infrastructure & Transport
- Retail & Consumer
- Financial Institutions


RBS heeft een aantal taken waarmee ze continu bezig is om het bedrijf te optimaliseren. 

- Het verbeteren van de vermogensstructuur, zodat er meer rendement uit het vermogen kan worden gehaald;

- Het samenbrengen of combineren van een aantal swapproducten om risico’s af te dekken;

- Toetreding tot creditmarkten om de toegang tot financiering te verbeteren;

- Herinvesteringen, afstoten van activiteiten, spin-offs, management buy-outs, bescherming tegen overnames, strategische samenwerkingsverbanden en andere bedrijfsreorganisaties.

Verder biedt RBS voor prive investeerders het Structured Retail Products team. Dit team help de klant met gestructureerde beleggingsproducten zoals certificaten, turbo’s en warrants.  

Organisatiestructuur RBS Holdings NV

Naast de twee belangrijkste ondernemingen, The Royal Bank of Scotland plc (the Royal Bank) en National Westminster Bank Plc (NatWest) voert de RBS ook andere merken. Dit zijn Drummond Bank, Royal Scottish Assurance, Tesco Personal Finance, Ulster Bank, Citizens Financial Group, Charter One Bank, Comfort Card, Child & Co en Isle of Man Bank.  

De holding en iedere werkmaatschappij heeft zijn eigen bestuur. Het bestuur van RBS NV bestaat uit een two-tier board. Dit houdt in dat het bedrijf zowel een raad van bestuur als een raad van commissarissen heeft.

facebook