Sligro Food Group N.V.

Hier vindt u informatie over Sligro Food Group N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: SLIGR (Smallcap)
  • Hoofdkantoor Sligro Food Group: Corridor 11, 5460 AA Veghel
  • Sligro Food Group heeft 130 supermarkten
  • Sligro heeft gemiddeld op fulltimebasis 5.500 personeelsleden

Over Sligro Food Group

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven, die zich direct en indirect richten op de Nederlandse markt van de 'etende mens'. Het concern levert ongeveer 60.000 food-en non-foodartikelen.

Foodretailactiviteiten bestaan uit circa 130 full service supermarkten, waarvan er 30 door zelfstandige ondernemers worden geëxploiteerd.

De foodservice-activiteiten bestaat uit twee samenwerkende bedrijfsonderdelen:

Sligro is als marktleider een toonaangevende partij in de Nederlandse foodservicemarkt. Sligro richt zich op via zelfbediening en bezorging vanuit 45 grootschalige zelfbedieningsvestigingen en 9 bezorglocaties op groot- en kleinschalige verschillende bedrijven.

Van Hoeckel richt zich met een volledig gespecialiseerde organisatie op de institutionele markt en maakt vanuit de back-office intensief gebruik van Sligro.

Organisatiestructuur

Sligro Food Group bestaat uit een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen.

Sligro bestaat uit een foodretail- en foodservice bedrijven die zich richten op de Nederlandse markt. EMTE bestaat uit 130 supermarkten (deels franchise). Daarnaast kent Sligro diverse groot- en kleinschalige bedrijven in onder meer de horeca, recreatie en catering. Van Hoeckel richt zich met volledige gespecialiseerde organisatie op de institutionele markt.

Onder Sligro Fresh Partners & Productiebedrijven vallen gespecialiseerde productiefaciliteiten voor convenience, vis, vlees, patisserie en versbedrijven. Sligro Food Group heeft haar inkoop van foodretailproducten ondergebracht bij CIV Superunie B.A. met een marktaandeel van 30%. Als marktleider koopt de Group foodserviceproducten in eigen beheer in.

Interviews Sligro Food Group

Koen Slippens (Sligro): 'Je hoeft niet altijd in de <i>driver’s seat</i> te zitten'

Koen Slippens (Sligro): 'Je hoeft niet altijd in de driver’s seat te zitten'

Koen Slippens, ceo van Sligro Food Group, leidt het food-servicebedrijf door de coronacrisis. Dat vraagt om daadkracht en wendbaarheid, maar ook om loslaten. ‘We hebben grote stappen gemaakt, maar ik blijf gewoon een mens die soms terugvalt in zijn oude stijl.’

Meer Interviews Sligro Food Group

Bestuurders in het nieuws

facebook