USG People N.V.

  • Hoofdkantoor USG People: Landdrostdreef 124, 1314 SK ALMERE
  • USG staat voor United Service Group
  • USG People is sinds 1997 aan de beurs genoteerd
  • USG People heeft 85.000 medewerkers in dienst
  • Omzet USG People 2011 € 3,2 miljard. Verlies USG People 2011 € 40 miljoen
  • Omzet USG People 2010 € 3,1 miljard. Winst USG People 2010 € 15 miljoen

Over USG People

USG People is de op drie na grootste leverancier van HR-diensten in Europa. USG People is actief in de landen België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. Het hoofdkantoor van USG People is gevestigd in Almere, Nederland.

USG People heeft in de loop der jaren verschillende flexbedrijven geacquireerd. USG heeft de volgende merken in de merkenportefeuille: Start People (algemene dienstverlening) - Ad Rem Young Professionals, ASA Student, Creyf’s, Express Medical, Receptel, Secretary Plus, Technicum en Unique (gespecialiseeerde dienstverlening) - Legal Forces, USG Capacity, USG Energy, USG Financial Forces, USG HR Forces, USG Innotiv, USG Juristen, USG Restart en de wereld van ikki (professionals) - Call-IT.

USG People is in 1972 opgericht als Unique Uitzendbureau. Na een explosieve groei in Nederland en later in België is de grote stap voorwaarts gerealiseerd door de overname van het beursgenoteerde Goudsmit in 1997. De verkregen beursnotering verschafte het bedrijf toegang tot het benodigde kapitaal om de verdere groei van het bedrijf gestalte te geven. In 2002 volgt een andere omvangrijke acquisitie. Start wordt overgenomen.

Organisatiestructuur USG People

USG People heeft een two tier board. Dat impliceert dat USG een raad van bestuur en een raad van commissarissen heeft. Rob Zandbergen is de CEO van USG en is tevens de bestuursvoorzitter. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de strategie en de uitvoering ervan. Daarnaast is de RvB verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur. De Raad van Commissarissen, onder voorzitterschap van Cees Veerman, houdt toezicht op het bestuur. Tevens zijn de commissarissen beschikbaar om de bestuurders te adviseren.

0
shares