Ab Klink vertrekt bij Coöperatie VGZ

Ab Klink vertrekt bij Coöperatie VGZ

03-06-2021 Coöperatie VGZ heeft op 1 juni 2021 bekendgemaakt dat Ab Klink vertrekt als lid van de raad van bestuur van de zorgverzekeraar. Zijn portefeuilles worden overgenomen door Kees Hamster.

Ab Klink is sinds 2014 bestuurslid bij VGZ, waar hij verantwoordelijk is voor zorginkoop en -innovatie. Zijn portefeuilles risk, compliance, juridische- en veiligheidszaken zullen overgenomen worden door huidig cfo Kees Hamster, die vanaf 15 juni de rol van chief financial and risk officer zal gaan bekleden. Per 1 juli 2021 start Klink bij PwC als senior executive advisor, waarbij hij zich op internationaal niveau zal inzetten voor de zorg.

‘Ik ben VGZ erkentelijk dat ze me de ruimte heeft geboden om te werken aan een goed functionerend zorgstelsel. Dat we veel hebben kunnen realiseren is te danken aan de voortreffelijke voormalige en huidige collega’s binnen en buiten VGZ’, aldus Klink. ‘Het is van groot belang dat stelsels en systemen gedreven professionals ondersteunen, juist ook nu digitalisering een enorme invloed gaat krijgen. Dat PwC het mogelijk maakt om daaraan -in Europa en het Midden-Oosten, binnen de zorg maar ook op andere domeinen van de publieke sector- verder een steentje bij te dragen, geeft me enorm veel inspiratie.’

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft op 21 mei 2021 goedkeuring verleend om de portefeuilles risk, compliance, juridische en veiligheidszaken over te dragen naar de cfo. Hiervoor was een functiewijziging van cfo naar cfro nodig. Op 28 mei 2021 werd Kees Hamster formeel benoemd tot cfro. Op 15 juni aanstaande gaat zijn nieuwe functie officieel in.

‘Ik ben bijzonder blij met de nieuwe positie van Kees Hamster’, laat Karien van Gennip, bestuursvoorzitter VGZ weten. ‘Sinds mijn aantreden werken wij samen in de rvb en het management committee aan het nieuwe VGZ. Naast zijn kennis en expertise, zijn de scherpte en mensgerichtheid die hij inbrengt daarbij onontbeerlijk. Daarnaast spreek ik namens al onze leden, medewerkers en samenwerkingspartners onze dank uit voor de inzet voor de publieke zaak van Ab Klink.’ Alfred Levi, voorzitter van de raad van commissarissen van VGZ, vult aan: ‘Ab Klink is van grote waarde geweest voor VGZ door zijn inzet om de zorg toekomstbestendig te houden, en zijn bijdrage aan de totstandkoming van de nieuwe strategie. Met de benoeming van Kees Hamster als cfro zien we uit naar een succesvolle implementatie van de nieuwe strategie. We wensen Ab Klink en Kees Hamster heel veel succes in hun nieuwe rollen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook