Abhijit Bhattacharya treedt aan als nieuwe CFO Philips

Abhijit Bhattacharya treedt aan als nieuwe CFO Philips

12-10-2015 Bhattacharya vervult de functie van CFO bij Philips per 12 oktober 2015. Hij volgt hiermee Ron Wirahadiraksa op.

Overdracht
De functie van CFO van Philips komt vrij door het komende vertrek van Ron Wirahadiraksa, die aftreedt om een functie bij cementbedrijf LafargeHolcim te gaan vervullen. Wirahadiraksa blijft tot 1 december 2015 bij Philips om te zorgen voor een goede overdracht van zijn taken aan opvolger Abhijit Bhattacharya. 'Gelukkig beschikken we met Bhattacharya over een zeer ervaren en talentvolle opvolger', aldus een woordvoerder van Philips.

Philips Lighting
Bhattacharya is sinds 1987 werkzaam bij Philips en is in 2010 aangesteld als financieel directeur van het onderdeel Philips Lighting. Daar was Bhattacharya verantwoordelijk voor het team dat werkt aan de verzelfstandiging van die tak. Nadat Philips zijn verlichtingstak naar verwachting in begin 2016 heeft afgesplitst, wil het bedrijf zich vooral gaan richten op gezondheidszorg.

 

 

Meer over Abhijit Bhattacharya

Abhijit Bhattacharya stopt als commissaris Signify

Abhijit Bhattacharya stopt als commissaris Signify

12-12-2018 Philips-cfo Abhijit Bhattacharya zal per 31 december 2018 stoppen als commissaris bij Signify. Dat werd op 12 december 2018 bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook