Koninklijke Philips N.V.

Hier vindt u informatie over Koninklijke Philips N.V. en zijn functionarissen.

 • Beurscode: PHIA (Aex)
 • Anton en Gerard Philips hebben in 1891 Philips & Co opgericht
 • Koninklijke Philips is in 60 landen actief en had eind 2017 73.951 werknemers (FTE's) in dienst
 • Omzet: € 17.780 miljoen [2017]
 • Winst: € 1.870 miljoen [2017]

Over Philips

Koninklijke Philips is een Nederlands elektronicaconcern. Het heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar de wortels van het bedrijf liggen in Eindhoven. Philips levert technologische oplossingen en innovatieve toepassingen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Hierbij richt Philips zich op drie sectoren, die elkaar ook overlappen:

1.         Healthcare: klinische expertise wordt gecombineerd met menselijke inzichten. Van preventie van een ziekte tot screening en diagnostiek. Philips streeft naar een intuïtieve, betaalbare en betere technologische ontwikkeling om de gezondheidszorg te verbeteren.

2.         Innovation, Group & Services: hieronder valt ook Philips Lighting. De tak is zowel actief in de professionele- als in de consumentenmarkt. Biedt verlichting in breedste zin van het woord; voor woningen, winkels en ziekenhuizen, maar ook buiten en ter stadsverfraaiing. Philips is hierbij innovatief en ontwikkelt technieken als LED-licht om te beantwoorden aan de vraag naar energie-efficiënte oplossingen. Dit is de kleinste divisie binnen Philips.

3.         Consumer Lifestyle: heeft als doel de gezondheid en het welzijn van klanten te verbeteren op alle mogelijke vlakken. Van het drinken van een kop koffie tot scheren en ontspannen televisiekijken.

Philips is begonnen in 1891 met de verkoop van kooldraadlampen die voor iedereen beschikbaar waren. Al snel werd Philips de grootste producent van Europa. De innovatietak begon met de introductie van vernieuwende röntgenmogelijkheden. Nog steeds is Philips marktleider op het gebied van innovatieve producten.


Organisatiestructuur Philips

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het uitvoerend management en wordt voorgezeten door de CEO. De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden, zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het beheer van de onderneming, de strategie en het realiseren van de doelstellingen.
Philips heeft daarnaast een overlegorgaan: het Executive Committee. Dit orgaan bestaat uit leden van de Raad van Bestuur, voorzitters van de sectoren en andere belangrijke functionarissen. Dit orgaan zorgt ervoor dat alle sectoren het gemeenschappelijk beleid uitvoeren.

Interviews Philips

Waarom Jeroen Tas (Philips) zwaar inzet op co-creatie en nieuwe businessmodellen

Waarom Jeroen Tas (Philips) zwaar inzet op co-creatie en nieuwe businessmodellen

Vroeger verkocht Philips een interventielab, en dat was dat – op naar de volgende klant. Jeroen Tas, chief innovation & strategy van het techconcern, legt uit hoe intens het speelveld veranderd is, ook wat betreft de manier waarop innovatie aangevlogen wordt. ‘Technologie is de bepalende factor voor nieuwe proposities en vooral voor nieuwe businessmodellen.’

Toegang tot de database

Executive Committee

Sophie Bechu

Sophie Bechu

COO (Chief Operations Officer)

Rob Cascella

Rob Cascella

Executive Vice President

Andy Ho

Andy Ho

EVP Greater China Market

Henk de Jong

Henk de Jong

Executive Vice President

Ronald de Jong

Ronald de Jong

CHRO (Chief Human Resources Officer)

Bert van Meurs

Bert van Meurs

Chief Business Leader Image Guided Therapy

Carla Kriwet

Carla Kriwet

EVP Connected Care & Health Informatics businesses

Vitor Rocha

Vitor Rocha

CEO of Philips North America

Jeroen Tas

Jeroen Tas

Chief innovation & strategy officer en lid van de raad van bestuur

Overige managers Philips

facebook