Koninklijke Philips N.V.

Hier vindt u informatie over Koninklijke Philips N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: PHIA (Aex)
  • Philips werd in 1891 opgericht door Anton en Gerard Philips
  • Koninklijke Philips is in 60 landen actief en had eind 2018 meer dan 75.000 werknemers (FTE's) in dienst

Over Philips

Koninklijke Philips is een Nederlands elektronicaconcern. Het heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar de wortels van het bedrijf liggen in Eindhoven. Philips levert technologische oplossingen en innovatieve toepassingen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Hierbij richt Philips zich op drie sectoren, die elkaar ook overlappen:

1.         Healthcare: klinische expertise wordt gecombineerd met menselijke inzichten. Van preventie van een ziekte tot screening en diagnostiek. Philips streeft naar een intuïtieve, betaalbare en betere technologische ontwikkeling om de gezondheidszorg te verbeteren.

2.         Innovation, Group & Services: hieronder valt ook Philips Lighting. De tak is zowel actief in de professionele- als in de consumentenmarkt. Biedt verlichting in breedste zin van het woord; voor woningen, winkels en ziekenhuizen, maar ook buiten en ter stadsverfraaiing. Philips is hierbij innovatief en ontwikkelt technieken als LED-licht om te beantwoorden aan de vraag naar energie-efficiënte oplossingen. Dit is de kleinste divisie binnen Philips.

3.         Consumer Lifestyle: heeft als doel de gezondheid en het welzijn van klanten te verbeteren op alle mogelijke vlakken. Van het drinken van een kop koffie tot scheren en ontspannen televisiekijken.

Philips is begonnen in 1891 met de verkoop van kooldraadlampen die voor iedereen beschikbaar waren. Al snel werd Philips de grootste producent van Europa. De innovatietak begon met de introductie van vernieuwende röntgenmogelijkheden. Nog steeds is Philips marktleider op het gebied van innovatieve producten.


Organisatiestructuur Philips

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het uitvoerend management en wordt voorgezeten door de CEO. De Raad van Bestuur bestaat uit drie leden, zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het beheer van de onderneming, de strategie en het realiseren van de doelstellingen.
Philips heeft daarnaast een overlegorgaan: het Executive Committee. Dit orgaan bestaat uit leden van de Raad van Bestuur, voorzitters van de sectoren en andere belangrijke functionarissen. Dit orgaan zorgt ervoor dat alle sectoren het gemeenschappelijk beleid uitvoeren.

Interviews Philips

Vier experts over impact en implementatie van ai

Vier experts over impact en implementatie van ai

In De Raad buigt een zorgvuldig samengesteld team topexperts zich over een belangrijk boardroomthema. Met welke inzichten, suggesties en waarschuwingen van De Raad kan de boardroom zijn voordeel doen? Deze keer: de impact van artificial intelligence (ai). Ingewikkeld? ‘Laten we ai niet magischer maken dan het is.’

Meer Interviews Philips

Bestuurders in het nieuws

facebook