Philips-ceo Frans van Houten vertrekt, Roy Jakobs opvolger

Philips-ceo Frans van Houten vertrekt, Roy Jakobs opvolger

16-08-2022 Philips heeft op 16 augustus bekendgemaakt dat Frans van Houten zijn functie als ceo vervroegd neerlegt. Roy Jakobs (foto) volgt hem op per 15 oktober 2022.

Frans van Houten is sinds 2011 ceo van Philips. In overleg met de raad van commissarissen is besloten dat, nu het einde van zijn derde termijn in zicht is, het tijd is voor nieuw leiderschap.

Na evaluatie van interne- en externe kandidaten heeft de raad van commissarissen unaniem besloten Roy Jakobs te nomineren voor benoeming als ceo. Jakobs is sinds 2010 werkzaam bij Philips in verschillende rollen. In 2018 trad hij toe tot het executive committee, eerst als chief business leader Personal Health, vanaf 2020 als chief business leader Connected Care. Philips geeft aan dat hij een een sterk internationaal, operationeel en transformationeel trackrecord meebrengt, evenals een diep begrip van Philips.

Jakobs' benoeming wordt besproken tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 30 september. Van Houten blijft tot 30 april 2023 beschikbaar als adviseur om te zorgen voor een soepele overgang van leiderschap.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook