Benoît Ribadeau-Dumas nieuwe commissaris Philips

Benoît Ribadeau-Dumas nieuwe commissaris Philips

20-02-2024 Philips heeft vandaag bekendgemaakt Benoît Ribadeau-Dumas voor te dragen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Benoît Ribadau-Dumas zal worden voorgedragen tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 7 mei 2024.

Afgelopen jaar maakten Philips en Exor N.V. bekend een overeenkomst aan te gaan waarbij Exor 15% van de aandelen van Philips in handen zou krijgen, om zo Philips te ondersteunen bij haar strategie voor het creëren van waarde met duurzame impact. De overeenkomst met Philips omvatte het recht voor Exor om één iemand tot de raad van commissarissen van Philips voor te dragen. In lijn met deze afspraak draagt Exor nu Benoît Ribadeau-Dumas voor aan de raad van commissarissen.

President-commissaris Feike Sijbesma kijkt er naar uit om Ribadeau-Dumas te verwelkomen bij Philips. “Benoît is een erkend zakelijk leider. Met zijn uitgebreide trackrecord in verschillende high-tech industrieën en zijn huidige focus bij Exor op de healthcare sector zal hij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de raad van commissarissen van Philips, alsook bij het nastreven van Philips’ strategische doelen, waaronder het creëren van waarde en het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen.”

Benoît Ribadeau-Dumas is sinds 2022 een managing director bij Exor, waar hij de activiteiten en investeringen van Exor leidt in de healthcare sector. Hij is lid van de raad van commissarissen van Institut Merieux, Stellantis en Welltec. Ribadeau-Dumas is geboren in 1972 in Frankrijk. Hij studeerde af aan de École Polytechnique en volgde een opleiding aan de École Nationale d'Administration (ENA).

Naast de voordracht van Ribadeau-Dumas heeft Philips president-commissaris Feike Sijbesma en commissaris Peter Löscher voorgedragen voor herbenoeming.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook