Paul Stoffels nieuwe ceo Galapagos

Paul Stoffels nieuwe ceo Galapagos

27-01-2022 Galapagos heeft op 26 januari bekendgemaakt dat Paul Stoffels is benoemd als nieuwe ceo en per 1 april 2022 het stokje van Onno van de Stolpe overneemt.

Onno van de Stolpe richtte Galapagos in 1999 op en is sindsdien actief geweest als ceo. In september 2021 werd al bekendgemaakt dat Van de Stolpe zijn functie zou neerleggen, maar dat hij zou aanblijven tot er een nieuwe ceo gevonden was. 

Paul Stoffels heeft aldus Galapagos een indrukwekkend trackrecord van succes in innovatieve geneesmiddelen ontdekking en ontwikkeling, en een schat aan ervaring in biotech en farma, in verschillende rollen en therapeutische gebieden. In het bijzonder worden genoemd zijn R&D- en managementervaring, uitgebreide netwerk en zijn diepgaande kennis van de sterke punten en het potentieel van Galapagos.
Hij is sinds 2012 actief als chief scientific officer bij Johnson & Johnson en vervulde hier vanaf 2002 verschillende functies. Bovendien was hij nauw betrokken bij de oprichting van Galapagos als ceo van Tibotec, één van de bedrijven waaruit Galapagos ontstond, en was in die hoedanigheid non-executive director van Galapagos vanaf de oprichting in 1999 tot 2002. 

Paul Stoffels over zijn benoeming: 'Ik was nauw betrokken bij de oprichting van Galapagos door Crucell en Tibotec in 1999 en heb het bedrijf gevolgd terwijl het uitgroeide tot de volwaardige biofarma die het nu is. Ik word aangetrokken door de ondernemerscultuur en niet-aflatende toewijding aan innovatie bij Galapagos, haar sterke R&D-capaciteiten en groeiende commerciële voetafdruk. Gesteund door sterke financiële middelen en ondersteund door de langdurige samenwerking met Gilead, ben ik overtuigd van het unieke potentieel van Galapagos, en ik ben erg enthousiast en vereerd om te worden benoemd tot ceo. Ik wil mijn respect en waardering uitspreken voor Onno van de Stolpe, die Galapagos met succes heeft opgebouwd van een start-up tot een onafhankelijk, gevestigd beursgenoteerd bedrijf. Ik ben vastbesloten trouw te blijven aan de missie van het bedrijf om geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen te bieden aan patiënten die nieuwe behandelingsopties nodig hebben.'

Na een overgangsperiode waarin Van de Stolpe zijn taken overdraagt, zal Stoffels de rol van ceo volledig overnemen op 1 april 2022.

Raj Parekh, voorzitter van de raad van commissarissen van Galapagos, bedankt Onno van de Stolpe voor zijn tijd als ceo: 'We willen onze dankbaarheid en diepe waardering uitspreken aan Onno, die Galapagos in 1999 oprichtte en het bedrijf onvermoeibaar uitbouwde tot een volledig geïntegreerde Europese biotech met een gedifferentieerde pijplijn en een eerste product op de markt.'

Van de Stolpe zelf zegt over zijn vertrek het volgende: 'Mijn 23 jaar aan het roer van dit bedrijf was een ongelooflijke reis en ik zou niet meer vereerd kunnen zijn om het stokje over te dragen aan Paul. Als oprichter en bestuurslid in de beginjaren heeft Paul Stoffels een goed begrip van onze roots en van wie we nu zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Pauls strategische en inspirerende leiderschap, samen met zijn diepgaande kennis van zowel de industrie als Galapagos, hem de juiste volgende ceo maken om enorme waarde te leveren aan alle belanghebbenden, inclusief investeerders, aandeelhouders en patiënten.'


Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook