Charlotte Hanneman nieuwe cfo Philips

Charlotte Hanneman nieuwe cfo Philips

28-02-2024 Philips kondigt de benoeming van Charlotte Hanneman als nieuwe cfo aan. Zij volgt per 1 oktober 2024 Abhijit Bhattacharya op.

Hanneman heeft meer dan twintig jaar ervaring in de MedTech- en farmaceutische industrie. Zij is sinds 2014 werkzaam bij Stryker, waar zij controller en hoofd van de afdeling financiële planning en analyse is. Eerder bekleedde Hanneman meerdere management functies bij VION Food Group en Merck Sharpe & Dome.

Haar voordracht wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 7 mei 2024. Op 1 juni zal Hanneman alvast in dienst treden bij Philips als lid van het executive committee. Per 1 oktober wordt zij dan benoemd als cfo. Zij volgt Abhijit Bhattacharya op, die sinds 2015 cfo van Philips is en met pensioen gaat.

Namens de raad van commissarissen zegt voorzitter Feike Sijbesma blij te zijn met de komst van Charlotte Hanneman: ‘’Met de komst van Charlotte verbreden we de diversiteit van de raad van bestuur en verdiepen we verder de branche-expertise van het team om het plan om waarde te creëren met duurzame impact te helpen realiseren."

Ceo Roy Jakobs bedankt Bhattacharya voor zijn belangrijke bijdrage aan de transformatie van Philips. “Zijn toewijding en leiderschap hebben een grote impact gehad gedurende zijn lange carrière van 37 jaar bij het bedrijf. In de toekomst zal ik hem missen vanwege zijn karakter en het inzicht dat hij in de bestuurskamer heeft gebracht. Hij blijft echter tot eind september onze cfo, zodat de overgang soepel zal verlopen. Namens het executive committee van Philips wens ik hem het allerbeste voor de toekomst.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook