Ad van Gils nieuwe bestuursvoorzitter PwC Nederland

Ad van Gils nieuwe bestuursvoorzitter PwC Nederland

26-06-2018 Ad van Gils is per 1 juli benoemd tot bestuursvoorzitter van PwC Nederland. 

Ad van Gils is sinds 1991 aan PwC verbonden en werd in 2013 benoemd tot lid van de raad van bestuur. 

Over zijn benoeming zegt hij het volgende: ‘Ik ga mij vol toewijding, energie en enthousiasme inzetten voor het herstel van vertrouwen in onze multidisciplinaire sector. De afgelopen jaren hebben we daarin belangrijke stappen gezet. We zijn er nog niet. We bouwen verder aan een toekomstbestendige organisatie waarin de diverse beroepsgroepen, met een steeds grotere inzet van technologie, zich gezamenlijk inzetten ten behoeve van maatschappij en klanten.

De raad van bestuur van PwC is vernieuwd en uitgebreid naar zeven leden. Twee van de huidige leden behouden hun bestuursfunctie, namelijk Jolanda Lamse-Minderhoud, verantwoordelijk voor finance, operations en quality & risk, en Marc Diepstraten, verantwoordelijk voor de praktijk van belasting- en juridisch adviseurs.

Nieuw in het bestuur zijn Agnes Koops, verantwoordelijk voor de accountantspraktijk, Renate de Lange, verantwoordelijk voor markets, Marc Borggreven, verantwoordelijk voor Human Capital, en Maarten van de Pol, verantwoordelijk voor de Advisory praktijk.

Interview met Ad van Gils

Ad van Gils (PwC): 'Diversity & inclusion zijn een businesscase'

Ad van Gils (PwC): 'Diversity & inclusion zijn een businesscase'

16-05-2019 PwC-bestuursvoorzitter Ad van Gils zet zich in voor meer diversiteit en inclusie binnen de zakelijk dienstverlener, maar laat gezwollen taal en hameren op principes achterwege. ‘Ik wil heus wel het goede doen, maar hier zit nadrukkelijk een zakelijk verhaal achter. Willen we overleven, dan is het een vereiste dat we dit thema serieus nemen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook