PwC (PricewaterhouseCoopers B.V.)

  • Hoofdkantoor PwC: Thomas R. Malthusstraat 5, 1066 JR Amsterdam
  • PwC was voorheen PricewaterhouseCoopers
  • PwC heeft wereldwijd 766 kantoren in 154 landen
  • PwC heeft 163.000 medewerkers in dienst (NL 4.450 medewerkers)

Over PwC (PricewaterhouseCoopers)

PwC (voorheen PricewaterhouseCoopers) ontwikkelt diensten en oplossingen voor ieder ondernemings- en sectorvraagstuk. PWC richt zich op HR, accountancy en belastingen, maar ook op risicomanagement, IT-processen en fraudezaken. PwC bundelt kennis met diverse zienswijzen, culturen en achtergronden om verbanden te leggen tussen klanten, hun stakeholders en andere relaties. Diversiteit is een van de speerpunten waar PwC zich op richt. Daarnaast ondersteunt PwC de charitatieve sector met vaardigheden op het gebied van zelfregulering, bestuursaansprakelijkheid en reputatieschade.

PwC is verdeeld in drie clusters: West, Central en East. De tak van Nederland valt onder cluster Central. Wereldwijde initiatieven worden op clusterniveau gecoördineerd en uitgevoerd om de eenduidigheid te waarborgen. Leden van de clusters zijn daarentegen wel autonome organisaties.

In 1849 startte Samuel Lowell Price een onderneming in Londen. In 1865 fuseerde hij met William Cooper en Holyland en kreeg de firma in 1874 de naam: Price, Waterhouse & Co.. Een aantal fusies later, inmiddels Price Waterhouse World Firm, werd het bedrijf versterkt door Coopers & Lybrandt. In 1998 werd de naam Price Waterhouse Coopers. In 2011 heeft het bedrijf zich omgedoopt tot kortweg PwC.

Organisatiestructuur PwC

PwC bestaat uit een aantal locale ‘member firms’. Door samen te werken ontstaat een krachtig wereldwijd netwerk. Het meerderheidsbelang van deze member firms ligt bij de lokale partners en zijn soms zelfs in volledig eigendom. De member firms zijn verbonden door middel van lidmaatschap van PwC International Limited (PwCIL). Dit orgaan levert geen diensten aan klanten en staat onder leiding van de Gobal Board. De leden van de Global Board worden een keer in de vier jaar gekozen door alle member firms en hebben geen externe functie. PwCIL is primair bezig met strategieontwikkeling, identificeren van marktkansen en het versterken van het interne product.

In Nederland staat de Raad van Bestuur van PwC onder leiding van Peter van Mierlo. Op 1 mei 2015 heeft PwC een Raad van Commissarissen ingesteld.

 

Meer Interviews PwC (PricewaterhouseCoopers)

Raad van Bestuur

Agnes  Koops

Agnes Koops

Lid raad van bestuur

Renate de Lange

Renate de Lange

Lid raad van bestuur

Maarten van de Pol

Maarten van de Pol

Lid raad van bestuur

Marc  Borggreven

Marc Borggreven

Lid raad van bestuur

Overige managers PwC (PricewaterhouseCoopers)

facebook