PwC (PricewaterhouseCoopers B.V.)

Hier vindt u informatie over PwC (PricewaterhouseCoopers B.V.) en zijn functionarissen.

  • Hoofdkantoor PwC: Thomas R. Malthusstraat 5, 1066 JR Amsterdam
  • PwC was voorheen PricewaterhouseCoopers
  • PwC heeft wereldwijd 721 kantoren in 158 landen
  • PwC heeft 250.000 medewerkers in dienst (NL 5.000 medewerkers)

Over PwC (PricewaterhouseCoopers)

PwC (voorheen PricewaterhouseCoopers) is een netwerk van firma’s in 158 landen met meer dan 250.000 mensen. Bij PwC in Nederland werken ruim 5.000 mensen. PwC is georganiseerd in drie takken van dienstverlening: Assurance, Tax en Advisory.

Assurance richt zich op het controleren van gegevens en processen. Het grootste deel van de Assurance-praktijk bestaat uit de controle van jaarrekeningen. Een kleiner deel van Assurance houdt zich bezig met het geven van zekerheid bij processen en numerieke (niet-financiële) gegevens en met het adviseren over accountingvraagstukken.

Tax & HRS helpt ondernemingen, individuen en organisaties met hun belastingstrategie, -planning en -compliance. Binnen Tax & HRS zijn verder specialisten actief op het gebied van HR-vraagstukken als beloningsstructuren, pensioenregelingen en internationale uitzendingen. Een deel van deze Line of Service houdt zich bezig met juridische dienstverlening.

Advisory richt zich op transformatieprocessen als gevolg van bijvoorbeeld strategische vernieuwingen of verbetering van bedrijfsprocessen en systemen. Daarnaast levert Advisory adviesdiensten op het gebied van fusies en overnames, vanaf de vaststelling van de strategie tot en met de integratie of ontvlechting van bedrijfsonderdelen. Advisory richt zich verder op dienstverlening bij crisissituaties als gevolg van onder meer fraude en inbreuken op cybersecurity.

In 1849 startte Samuel Lowell Price een onderneming in Londen. In 1865 fuseerde hij met William Cooper en Holyland en kreeg de firma in 1874 de naam: Price, Waterhouse & Co.. Een aantal fusies later, inmiddels Price Waterhouse World Firm, werd het bedrijf versterkt door Coopers & Lybrandt. In 1998 werd de naam Price Waterhouse Coopers. In 2011 heeft het bedrijf zich omgedoopt tot kortweg PwC.

Interviews PwC (PricewaterhouseCoopers)

Ad van Gils (PwC): 'Diversity & inclusion zijn een businesscase'

Ad van Gils (PwC): 'Diversity & inclusion zijn een businesscase'

PwC-bestuursvoorzitter Ad van Gils zet zich in voor meer diversiteit en inclusie binnen de zakelijk dienstverlener, maar laat gezwollen taal en hameren op principes achterwege. ‘Ik wil heus wel het goede doen, maar hier zit nadrukkelijk een zakelijk verhaal achter. Willen we overleven, dan is het een vereiste dat we dit thema serieus nemen.’

Meer Interviews PwC (PricewaterhouseCoopers)

Toegang tot de database

Raad van Bestuur

Ad van Gils

Ad van Gils

Voorzitter Raad van Bestuur

Agnes  Koops

Agnes Koops

Lid raad van bestuur

Jolanda  Lamse - Minderhoud

Jolanda Lamse - Minderhoud

Lid raad van bestuur

Renate de Lange

Renate de Lange

Lid raad van bestuur

Maarten van de Pol

Maarten van de Pol

Lid raad van bestuur

Marc  Borggreven

Marc Borggreven

Lid raad van bestuur

Marc  Diepstraten

Marc Diepstraten

Lid Raad van Bestuur

Overige managers PwC (PricewaterhouseCoopers)

facebook