Barbara Baarsma vertrekt bij Rabobank

Barbara Baarsma vertrekt bij Rabobank

18-01-2023 Barbara Baarsma, ceo van Rabobank Carbon Bank, legt per 1 maart dit jaar haar functie neer. Zij wordt opgevolgd door Roland van der Vorst.

Barbara Baarsma trad in 2016 aan bij de Rabobank, destijds als directeur kennisontwikkeling van de vestiging in Amsterdam. In 2018 werd zij benoemd als directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. In 2021 werd zij ceo van de Carbon Bank, op verzoek van ceo Wiebe Draijer. Door haar inzet voor Herstel NL verzwakte haar positie binnen de bank, aldus Het Financieele Dagblad. In een interne memo die in handen is van het FD schijft Baarsma dat haar eigen leercurve na twee jaar afvlakt en minder steil wordt, en dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

Volgens een woordvoerder heeft het vertrek van Barbara Baarsma geen gevolgen voor het voortbestaan van het duurzame initiatief van Rabo Carbon Bank. Zij zal worden opgevolgd door Roland van der Vorst, hoofd Innovatie van Rabobank.

> Lees ook: Roland van der Vorst: 'Laat u niet leiden door sentiment'

Barbara Baarsma is op het moment voorzitter van de bankraad bij de Nederlandsche Bank. Zij is lid van de raad van bestuur van stichting steun VUmc Alzheimer centrum en hoogleraar toegepaste economie. Wat zij verder gaat doen, is niet bekend.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook