Chris Buijink benoemd als nieuwe voorzitter raad van commissarissen PwC

Chris Buijink benoemd als nieuwe voorzitter raad van commissarissen PwC

01-12-2021 PwC heeft op 1 december 2021 bekendgemaakt dat Chris Buijnk de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen wordt. Met de benoeming neemt Buijink de positie over van Jan Sijbrand, momenteel voorzitter, en zal per 1 januari 2022 toetreden in zijn nieuwe functie.

Chris Buijink is tot juli 2021 acht jaar lang voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken geweest. Ook heeft Buijink bij het ministerie van Economische Zaken gewerkt, als onder andere secretaris-generaal.

Buijink kijkt uit naar zijn nieuwe rol: ‘PwC is een onderneming met grote maatschappelijke betekenis waar wordt gewerkt aan het vinden van oplossingen voor grote vraagstukken als het klimaat en duurzaamheid. Ik zie er naar uit om daar met de collega’s in de rvc en het hele team van PwC een bijdrage aan te mogen leveren.’

Jan Sijbrand zegt verheugd te zijn op de komst van Buijink: ‘Wij juichen de komst van Chris Buijink toe. Zijn ruime kennis en ervaring op hoog bestuurlijk niveau én in het bedrijfsleven zijn waardevol voor PwC en sluiten uitstekend aan bij onze waarden.’

Per 1 januari 2022 bestaat de raad van commissarissen van PwC uit Chris Buijink, Naomi Ellemers, Annemarie Jorritsma, Frits Oldenburg, Cees van Rijn, René van Schooten en Yvonne van Rooy.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook