Adyen-cto Alexander Matthey vertrekt

Adyen-cto Alexander Matthey vertrekt

10-01-2024 Adyen heeft bekendgemaakt dat Alexander Matthey zijn functie aan het einde van zijn huidige termijn, op 31 december 2024, neerlegt.

Alexander Matthey is werkzaam bij Adyen sinds 2015, waar hij startte als vice president integrations van Duitsland. Sinds 2021 is hij als chief technology officer lid van de raad van bestuur. 

Matthey legt zijn functie neer in verband met zijn gezinsleven. Hij zegt daarover: “Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij Adyen en weet dat het bedrijf nog maar aan het begin staat van wat het kan bereiken. Maar de balans tussen het leiden van Adyen vanuit Amsterdam en mijn gezinsleven in Berlijn heeft mij doen besluiten om me niet nog eens voor vier jaar aan Adyen te committeren.”

Adyen geeft aan dat het aangekondigde vertrek van Matthey het bedrijf voldoende tijd geeft een opvolger te vinden, en dat bij de zoektocht zowel interne als externe kandidaten worden overwogen. 

“Gedurende zijn carrière bij Adyen heeft Alexander Matthey verschillende leiderschapsfuncties bekleed waarin hij substantiële bijdragen heeft geleverd aan de manier waarop we onze engineering teams, onze technologie en Adyen als geheel hebben geschaald”, aldus Pieter van der Does, mede-oprichter en co-ceo van Adyen. “Bij het opsommen van al zijn bijdragen kunnen we trots terugkijken op alle impact die hij heeft gemaakt.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook