Alexander Matthey voorgedragen als cto Adyen

Alexander Matthey voorgedragen als cto Adyen

22-10-2020 Adyen maakt op 22 oktober 2020 bekend Alexander Matthey te benoemen tot cto van het bedrijf. Per 1 januari 2021 zal Matthey zijn nieuwe functie vervullen.

Alexander Matthey vervangt op 1 januari 2021 medeoprichter en huidig chief technology officer Arnout Schuijff, die eind dit jaar het bedrijf zal verlaten. De benoeming van Matthey tot de raad van bestuur is inmiddels voorgelegd aan de aandeelhouders van Adyen en aan toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Vijf jaar geleden begon Matthey bij Adyen, waar hij als vice president integrations, en vierde lid van het kantoor in Duitsland aan de slag ging. Sinds januari 2019 is Matthey executive vice president technology en lid van de extended management board. Hij kijkt ernaar uit om de technologiestrategie van Adyen verder uit te bouwen met het team dat het bedrijf heeft. Matthey: ‘Ik ben ook oprecht enthousiast over de kans op Adyen verder uit te bouwen – nu met een nog breder bereik.’

Medeoprichter en ceo van Adyen, Pieter van der Does laat weten uit te kijken naar de bijdragen die Alexander Matthey zal laten zien in het komende decennium. ‘Matthey brengt een zeer brede ervaring mee en is de afgelopen jaren een essentieel onderdeel geweest van enkele van de meest cruciale projecten van het bedrijf, waaronder de bouw van Adyen voor Platforms’, laat Van der Does weten.

Met de komst van Matthey bestaat de raad van bestuur van Adyen per 1 januari 2021 uit Pieter van der Does, Ingo Uytdehaage, Kamran Zaki, Roelant Prins, Mariëtte Swart en Alexander Matthey.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook