Alexander van Ofwegen cfo Vattenfall Nederland

Alexander van Ofwegen cfo Vattenfall Nederland

01-07-2020 Vattenfall Nederland heeft op 1 juli bekendgemaakt dat Alexander van Ofwegen per direct is benoemd tot chief financial officer en lid van de raad van bestuur.

Alexander van Ofwegen is sinds 2001 werkzaam bij het energieconcern, destijd nog Nuon. Hij startte binnen de IT-afdeling maar is sindsdien in verschillende rollen actief geweest. Sinds 2015 is hij directeur warmte en productie Vattenfall Nederland en sinds begin 2020 ook directeur productie Vattenfall Hamburg. 
Hij treedt toe tot de raad van bestuur van Vattenfall Nederland, naast ceo Martijn Hagens. Van Ofwegen zal zijn nieuwe functie van cfo combineren met zijn huidige verantwoordelijkheden. 

Alexander van Ofwegen zegt over zijn nieuwe functie het volgende: “We bevinden ons in een uitdagende tijd, met een wereldwijde recessie door COVID-19. Ook de energiesector wordt hard geraakt door lagere prijzen voor elektriciteit en een terugval van de energievraag bij onder meer zakelijke klanten. Maar ook de COVID-19 pandemie zelf zorgt ervoor dat we allemaal uitgedaagd worden om ons werk op andere manier vorm te geven. Ik heb veel bewondering voor hoe onze collega’s de afgelopen maanden continu zorg hebben gedragen voor onze klanten en de vitale infrastructuur, en ik kijk er naar uit om in mijn nieuwe rol naast Martijn de raad van bestuur van Vattenfall Nederland te kunnen versterken om ons goed door de recessie te blijven begeleiden.”

Martijn Hagens, sinds november 2019 ceo van Vattenfall Nederland, is blij met de versterking door Van Ofwegen. “Alexander is al bijna 20 jaar lid van de Vattenfall-familie. Hij kent de organisatie door en door, en met zijn bewezen managementervaring en netwerk vult hij de raad van bestuur perfect aan. We hebben een turbulente periode achter ons, met de naamswijziging van Nuon naar Vattenfall en de uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt, en er ligt nog een uitdagende periode voor ons. De energiesector wordt – net als zovelen – hard geraakt door de crisis, en het is goed om iemand als Alexander aan boord te hebben om ons door de storm te navigeren. Ik ben ervan overtuigd dat we hier sterk uit gaan komen.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook