Deutsche Bank draagt Alexander Wynaendts voor als president-commissaris

Deutsche Bank draagt Alexander Wynaendts voor als president-commissaris

22-11-2021 Deutsche Bank heeft op 19 november bekendgemaakt dat de nominatiecommissie Alexander Wynaendts voordraagt als nieuwe president-commissaris. Zijn benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de raad van commissarissen en vervolgens de aandeelhouders.  

De benoeming van Alexander Wynaendts, oud-ceo van de Nederlandse verzekeraar Aegon, wordt naar verwachting voorgelegd aan de aandeelhouders in mei 2022. De raad van commissarissen zal zijn benoeming eerst moeten goedkeuren. Mayree Clark, voorzitter van de nominatiecommissie, geeft aan dat Wynaendts een bewezen staat van dienst in de financiële wereld en diepgaande kennis van technologie heeft.

Alexander Wynaendts is momenteel actief in verschillende bestuursfuncties bij onder andere Air France-KLM en taxidienst Uber Technologies. Hij geeft aan het een eer te vinden genomineerd te zijn. Als hij benoemd wordt, volgt hij Paul Achleitner op.

Christian Sewing, ceo van Deutsche Bank: "Wynaendts bedraagt over een enorme ervaring in de financiële sector heeft, met een groot netwerk in Europa en ook wereldwijd". Daar voegt de huidige president-commissaris Achleitner aan toe: "Hij heeft de juiste persoonlijkheid om een goede werkrelatie tussen de raad van toezicht en het bestuur voort te zetten". Laatstgenoemde stelt zich niet opnieuw verkiesbaar als voorzitter van de raad van commissarissen, na tien jaar deze functie vervult te hebben.

Meer over Alexander Wynaendts

Alexander Wynaendts toezichthouder bij Citi

Alexander Wynaendts toezichthouder bij Citi

10-09-2019 Alexander Wynaendts is benoemd tot non-executive director bij Citi.

Alexander Wynaendts nieuwe voorzitter raad van toezicht Rijksmuseum

Alexander Wynaendts nieuwe voorzitter raad van toezicht Rijksmuseum

01-02-2018 Alexander Wynaendts is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Rijksmuseum.

Interview met Alexander Wynaendts

Alex Wynaendts: 'Het traditionele verzekeringsmodel is verleden tijd voor ons'

Alex Wynaendts: 'Het traditionele verzekeringsmodel is verleden tijd voor ons'

11-02-2020 De transitie van afscheidnemend Aegon-ceo Alex Wynaendts hield gelijke tred met de fases die het concern de afgelopen jaren doormaakte. Van crisismanager ontwikkelde hij zich tot leider die duurzaamheid uitdraagt. ‘Onze boodschap bij iedereen helder krijgen, duurde langer dan ik verwachtte.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook