AIR FRANCE KLM S.A.

 • Hoofdkantoor Air France KLM: 45, rue de Paris, 95 747 Roissy CDG Cedex, Parijs
 • Air France en KLM zijn in 2004 gefuseerd tot AIR FRANCE KLM GROEP
 • De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) bestaat sinds 7 oktober 1919
 • Air France bestaat sinds 7 oktober 1933
 • Air france KLM heeft 108.000 medewerkers in dienst, 2.500 vluchten per dag, 586 vliegtuigen en 230 bestemmingen wereldwijd
 • Omzet Air France KLM 2011 € 24,4 miljard. Netto verlies Air France KLM 2011 € 809 miljoen

Over Air France-KLM

AIR FRANCE KLM GROEP is in 2004 ontstaan uit een fusie tussen de luchtvaartmaatschappijen Air France en KLM. Door deze fusie heeft AIR FRANCE KLM GROEP een leidinggevende en bepalende rol in de internationale luchtvaart. Met Schiphol Amsterdam en Charles de Gaulle Parijs als thuisbases verbindt de groep alle belangrijke economische regio’s.

AIR FRANCE KLM GROEP bestaat uit één groep, twee luchtvaartmaatschappijen (Air France en KLM) en heeft drie hoofdpijlers: Passenger Business, Cargo en Engeneering & Maintenance. Tevens zijn Air France en KLM beide onderdeel van de Skyteam-alliantie.

De Skyteam-alliantie is in 2000 geïntroduceerd. Skyteam is een wereldwijd samenwerkingsverband van luchtvaartmaatschappijen. Buiten Air France en KLM zijn hierin nog elf andere luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigd. In totaal vervoert het Skyteam 384 miljoen passagiers op jaarbasis, kent het 898 bestemmingen in 169 landen en maken de luchtvaartmaatschappijen gezamenlijk 13.000 vluchten per dag.

Organisatiestructuur AIR FRANCE KLM GROEP

De luchtvaartmaatschappijen Air France en KLM maken gezamenlijk deel uit van AIR FRANCE KLM S.A. Het bedrijf heeft een board of directors (one tier board). Het management ligt bij het Group Executive Committee (GEC). Het GEC richt zich onder andere op commercie, financiën, strategie en vlootontwikkeling. In dit comité zitten elf leden, zij bepalen en bewaken de strategie van AIR FRANCE KLM GROEP. Aan het hoofd van het GEC staat de CEO samen met de President-directeur.

Board of Directors

Anne-Marie Couderc

Anne-Marie Couderc

Non-executive Director

Louis Jobard

Louis Jobard

Non-executive Director

Isabelle Parize

Isabelle Parize

Non-executive Director

Bing Tang

Bing Tang

Non-executive Director

George Mattson

George Mattson

Non-executive Director

Anne-Marie Idrac

Anne-Marie Idrac

Non-executive Director

Let it be

Ieder leider weet dat het soms het beste is om er niet bij te zijn. Lees hoe Schuberg Philis samenwerkt met leiders en klantenteams aan het realiseren van digitale transformaties in bedrijfskritische ecosystemen.

Overige managers Air France-KLM

0
shares