Wiebe Draijer nieuwe voorzitter raad van commissarissen KLM

Wiebe Draijer nieuwe voorzitter raad van commissarissen KLM

08-12-2023 KLM heeft aangekondigd dat Wiebe Draijer zal worden benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen.

Wiebe Draijer zal tijdens de aandeelhoudersvergadering van april 2024 worden aangesteld als voorzitter van de raad van commissarissen. Daarmee volgt hij Cees ’t Hart op, die al 11 jaar commissaris is bij KLM, sinds 2019 als voorzitter. Draijer is een ervaren bestuurder. Zo was hij bestuursvoorzitter van Rabobank van 2014 tot 2022. Daarnaast was hij van 2012 tot 2014 voorzitter en kroonlid van de Sociaal Economische Raad, en directeur Benelux van adviesbureau McKinsey. Ook zal Draijer toetreden tot het bestuur van Air France-KLM.

“Afgelopen periode heb ik op een zeer prettige en constructieve wijze met Cees samengewerkt. Met veel energie heeft Cees KLM de afgelopen 11 jaar begeleid langs hoogte- en dieptepunten. In het herstel van KLM na COVID – met nieuwe kansen en uitdagingen – was hij met zijn uitgebreide ervaring als bestuurder het juiste klankbord. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst. Ik ben verheugd dat we met Wiebe een goede opvolger hebben kunnen vinden. Ik kijk ernaar uit met hem samen te werken,” aldus Marjan Rintel, president-directeur van KLM.

Cees ’t Hart meldt over zijn vertrek: “Ik dank de directie en de raad van commissarissen van KLM en Air France-KLM voor de vele jaren van goede samenwerking. Met zijn ervaring, capaciteiten en bevlogenheid is Wiebe een uitstekende keuze. Ik ben ervan overtuigd dat hij een waardevolle aanvulling voor KLM en de raad zal zijn. Ik wens hem succes.”

Wiebe Draijer is vereerd door zijn benoeming: “Ik beschouw KLM als een luchtvaarmaatschappij die op veel terreinen leidend is. Het is een voorrecht om als voorzitter van de raad van commissarissen bij te kunnen dragen aan een sterke en duurzamere toekomst van het bedrijf. Die reis wil ik samen met KLM en Air France-KLM maken.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook