Koninklijke Ahold Delhaize NV

Hier vindt u informatie over Koninklijke Ahold Delhaize NV en zijn functionarissen.

  • Beurscode: AD (Aex)
  • Ontstaan uit een fusie met Koninklijke Ahold NV en Delhaize Groep (2016)
  • Actief in zowel Europa als in de Verenigde Staten
  • 370.000 medewerkers en meer dan 6.500 winkels
  • Gemiddeld 50 miljoen klanten per week

Over Koninklijke Ahold Delhaize

Ahold Delhaize NV is een supermarktgigant met ruim 6500 winkels en 375.000 medewerkers. Qua grootte is het de vierde supermarkt in Europa en de vijfde in Amerika. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. De supermarktgigant is ontstaan door een fusie tussen twee supermarkt concerns, namelijk Koninklijke Ahold NV (61% aandelen) en Delhaize Groep (39% aandelen).

Op 24 juni 2015 werd bekend gemaakt dat er een fusie zou gaan plaatsvinden halverwege 2016. Op 14 maart 2016 stemden de aandeelhouders van Ahold en Delhaize in met de voorgenomen fusie. Er was zowel toestemming nodig van Belgische en Amerikaanse toezichthouders. In de zomer van 2016 werd de fusie bewerkstelligd.  


Ahold
Koninklijke Ahold bestond uit een groep kwaliteitssupermarkten en andere levensmiddelenwinkels met vestigingen in Europa en de Verenigde Staten en heeft zijn oorsprong in Nederland. Kwaliteit, prijs en het helpen bij een gezonde levensstijl zijn belangrijke speerpunten van Ahold. De focus ligt bij iedere vestiging bij de lokale klant en zijn behoeften.

In 2010 is Ahold een nieuwe weg ingeslagen en legt de focus op een uitgebreidere keuze, waar voor het geld en ‘beter leven’ voor alle betrokkenen. Daarnaast wordt sinds 2010 meer aandacht besteed aan non-food, online marketing en dienstverlening. De slogan die Ahold hierbij voert is: ‘Better choice. Better value. Better life. Every day’.

Aan de wieg van Ahold stond Albert Heijn, de eerste vestiging van deze supermarktketen werd geopend in 1887. Inmiddels vallen onder Koninklijke Ahold NV winkels als Etos, Albert Heijn en Gall & Gall. In het buitenland zijn dat ondermeer Stop & Shop, Giant-Carlisle en Hypernova.


Delhaize
Delhaize Groep was een internationale voedingsdistributeur gevestigd in België. Delhaize was actief in zeven landen: België, Luxemburg, Griekenland, Roemenië, Servië, Indonesië en de Verenigde Staten.

Het bedrijf had 3.400 winkels en zo'n 15.000 medewerkers waarbij de meeste mensen werkzaam waren in de Verenigde Staten. Hier werd ook ruim 60% van alle inkomsten vandaan gehaald. Delhaize Groep was vooral aanwezig langs de Amerikaanse oostkust met Food Lion, Hannaford en Sweetbay.

 

Interviews Koninklijke Ahold Delhaize

Marit van Egmond (Albert Heijn) over groeien als marktleider

Marit van Egmond (Albert Heijn) over groeien als marktleider

Albert Heijn-ceo Marit van Egmond ziet in het marktleiderschap geen aanleiding om zich te wentelen in wat al goed gaat en heeft een sterke focus op veranderingen die de supermarktketen klaarstomen voor de toekomst. Het hoge tempo waarin die veranderingen zich voltrekken, schrikt Van Egmond allerminst af: ‘De vraag die ik mijzelf constant stel is: gaan we snel en ver genoeg?’

Meer Interviews Koninklijke Ahold Delhaize

Bestuurders in het nieuws

facebook