Koninklijke Ahold Delhaize NV

Hier vindt u informatie over Koninklijke Ahold Delhaize NV en zijn functionarissen.

  • Beurscode: AD (Aex)
  • Ontstaan uit een fusie met Koninklijke Ahold NV en Delhaize Groep (2016)
  • Actief in zowel Europa als in de Verenigde Staten
  • 370.000 medewerkers en meer dan 6.500 winkels
  • Gemiddeld 50 miljoen klanten per week

Over Koninklijke Ahold Delhaize

Ahold Delhaize NV is een supermarktgigant met ruim 6500 winkels en 375.000 medewerkers. Qua grootte is het de vierde supermarkt in Europa en de vijfde in Amerika. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. De supermarktgigant is ontstaan door een fusie in 2016 tussen twee supermarkt concerns, namelijk Koninklijke Ahold NV (61% aandelen) en Delhaize Groep (39% aandelen).

Koninklijke Ahold bestond uit een groep kwaliteitssupermarkten en andere levensmiddelenwinkels met vestigingen in Europa en de Verenigde Staten en heeft zijn oorsprong in Nederland. Aan de wieg van Ahold stond Albert Heijn, de eerste vestiging van deze supermarktketen werd geopend in 1887 in Oostzaan. Delhaize Groep was een internationale voedingsdistributeur gevestigd in België. Delhaize was actief in zeven landen: België, Luxemburg, Griekenland, Roemenië, Servië, Indonesië en de Verenigde Staten. Het merendeel van de werknemers was werkzaam in de Verenigde Staten, hier werd ook ruim 60% van alle inkomsten vandaan gehaald.

In Nederland zijn voornamelijk de merken Albert Heijn, Gall & Gall, Etos en Bol.com gekend. Echter heeft het bedrijf nog veel meer merken in onder andere de Verenigde Staten, België, Griekenland, Portugal, Indonesië, Servië en Romenië.

Interviews Koninklijke Ahold Delhaize

Marit van Egmond (Albert Heijn) over groeien als marktleider

Marit van Egmond (Albert Heijn) over groeien als marktleider

Albert Heijn-ceo Marit van Egmond ziet in het marktleiderschap geen aanleiding om zich te wentelen in wat al goed gaat en heeft een sterke focus op veranderingen die de supermarktketen klaarstomen voor de toekomst. Het hoge tempo waarin die veranderingen zich voltrekken, schrikt Van Egmond allerminst af: ‘De vraag die ik mijzelf constant stel is: gaan we snel en ver genoeg?’

Meer Interviews Koninklijke Ahold Delhaize

Bestuurders in het nieuws

facebook