Nieuwe commissaris Ahold Delhaize

Nieuwe commissaris Ahold Delhaize

01-03-2023 Ahold Delhaize draagt Julia Vander Ploeg voor als nieuwe commissaris. Deze benoeming wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 12 april.

Julia Vander Ploeg is Amerikaanse en is momenteel non-executive director bij zowel Neighborly en Extra Space Storage. Zij was van 2018 - 2022 global head van digital en technologie bij Hyatt Hotels en heeft meerdere management functies op het gebied van digital gehad bij zowel MacDonald’s en Volvo Cars.

Peter Agnefjäll, voorzitter van de raad van commissarissen: "We zijn verheugd Julia Vander Ploeg voor te dragen voor benoeming in de raad van commissarissen. Julia is een doorgewinterde bestuurder en brengt uitgebreide relevante ervaring van een aantal internationale en dynamische bedrijven mee naar Ahold Delhaize. Julia is een digitale en e-commerce business leader en heeft tijdens haar carrière belangrijke digitale transformatie-inspanningen geleid."

Naast nominatie van Julia Vander Ploeg heeft Ahold Delhaize bekendgemaakt dat Bala Subramanian, die sinds april 2021 deel uitmaakte van de rvc van Ahold Delhaize, aftreedt en een nieuwe uitvoerende rol gaat vervullen als EVP & chief digital and technology officer bij UPS.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook